20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltenii n-au faţă de Liga I

Oltenii n-au faţă de Liga I

Lider în seria a 2-a a Ligii a II-a este UTA Arad, dar titlul seriei de vest se joacă aprig, deoarece urmăritoarele „Bătrânei Doamne" – FCM Târgu Mureş, FC Argeş, „U" Cluj, Dacia Mioveni – sunt foarte aproape, ca număr de puncte, de arădenii lui Ionuţ Popa. Din păcate pentru zona Olteniei, echipele CSM Vâlcea, Gaz Metan CFR Craiova şi FC Drobeta nu au şanse reale la şefia clasamentului din varii motive. Urmaşa Chimiei, CSM Vâlcea, candidată în decursul ultimilor ani la promovare, se află acum la 16 puncte diferenţă de UTA. Gruparea din Vâlcea s-a confruntat cu destule probleme în acest sezon, mai ales financiare, iar asta a declanşat, la un moment dat, o grevă aproape generală a jucătorilor, aceştia cerând să li se achite drepturile financiare. A părăsit echipa şi antrenorul Artimon, iar acest campionat este compromis – din punct de vedere al promovării.

La un moment dat, se spera că şi gruparea olteană de la Depou, Gaz Metan CFR Craiova, ar avea şanse de promovare, dar echipa lui „Jerry" Gane, nou-promovată în eşalonul secund în vara anului trecut, cu mulţi jucători talentaţi, nu a ajuns încă la maturitatea unei formaţii de Liga I. În plus, în pauza competiţională din iarnă, câţiva titulari au plecat de la echipă, printre care şi doi oameni de bază, Buleică şi Crăciun, care s-au reîntors la Universitatea. De altfel, formaţia de la „Depou" nu are obiectiv în acest campionat promovarea în Liga I, dar „găzarii" nu s-ar fi dat la o parte în cazul în care ar fi avut această oportunitate.

FC Drobeta? Dintr-o candidată la promovare la un moment dat în sezonul trecut, cu Eugen Neagoe la cârma tehnică, a ajuns o echipă pe care, în 2009-2010, finanţatorii nu au mai „alimentat-o" cu bani, iar autorităţile locale nu au găsit soluţii financiare legale pentru a o prelua şi a o salva. A fost o tentativă de preluare a Drobetei de un om de afaceri din Filiaşi, dar situaţia financiară a fost prea complicată şi acesta a renunţat, iar antrenorul care urma să vină la conducerea tehnică, Fane Nanu, a ajuns la Minerul Motru. Una pesta alta, FC Drobeta a fost retrasă din campionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU