17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUrât, dar cu folos

Urât, dar cu folos

Energia Pandurii 34

CSM Satu Mare 31

Sala Sporturilor, spectatori: 500.

Energia: Dragomir, Ciobanu – Truică, Humberto (5 goluri), Păiuş, Kukrika (4), Kapular (3), Apolzan (5), Criciotoiu (3), Filip, Simovic (3), Florea (9), Giotoiu (1), Enache (1). Antrenor: Vasile Stângă.

CSM: Teremi (1 gol) – Mateş, Surducan (1), Nagy, Ardelean, Savlovschi (1), Vizhboysky (7), Ciornohuz, Savic (4), Bursac (5), Varga (1), Birtalan (9), Olah (2). Antrenor: Ioan Palko.

Au arbitrat: M. Barcan – Şt. Ciurea.

Trupa lui Vasile Stângă a învins la Târgu Jiu nou promovata CSM Satu Mare, la capătul unui joc slab, şi şi-a asigurat cele două puncte care o menţin în cursa pentru ocuparea locului trei.

Cu o apărare fără reacţie, Energia Pandurii a alergat mai bine de treizeci de minute după egalare acasă, cu CSM Satu Mare, locul 9 în Liga Naţională. Sătmărenii au punctat şi cu portarul Teremi, care l-a surprins ieşit pe Dragomir şi s-au distanţat la două goluri în minutul 20, scor 15-13, când Vasile Stângă l-a trimis în poartă pe Ciobanu. Apolzan, cu două goluri consecutive, a egalat, dar Birtalan a refăcut diferenţa maximă cu care CSM Satu Mare a condus la Târgu Jiu, 15-17. Gazdele au profitat de eliminarea temporară a lui Savic şi au intrat la cabine la egalitate, scor 18-18.

În partea secundă a fost mai mult circ decât handbal. Energia s-a distanţat la trei goluri (‘38) şi nu a mai cedat până la final, diferenţa maximă fiind de cinci goluri, 34-29 (‘53). Obstrucţionistă, chiar violentă pe alocuri, CSM Satu Mare a evoluat şi în trei jucători de câmp şi chiar a reuşit să marcheze. Parodia a atins cote maxime cu zece minute înainte de final, când singurul portar al oaspeţilor, Teremi, a fost sancţionat cu eliminare temporară după ce a şutat în minge în urma unui gol încasat de la şapte metri. CSM Satu Mare a introdus între buturi un jucător de câmp, Ciornohuz, însă acesta nu avea un tricou special prin care să i se vadă numărul, obligatoriu în astfel de situaţii. Până la urmă, după ceva parlamentări, arbitrii au trecut cu vederea acest inconvenient şi i-au permis să apere neregulamentar, cu o bluză de trening. Nu a fost singura eroare a cuplului Barcan-Ciurea, care s-a ridicat, totuşi, la nivelul mediocru al jocului din Sala Sporturilor din Târgu Jiu.

Bine că am câştigat“

Lipsiţi de concentrare, handbaliştii gorjeni au jucat cu gândul la vacanţa de Paşte, dar chiar şi aşa au trecut cu bine de hopul CSM Satu Mare. „A fost un meci urât, băieţii au fost cu gândul la vacanţă, nu s-au concentrat deloc mai ales în apărare. Cred că se gândeau unde să ciocnească ouăle. Bine că am câştigat, jucând aşa prost. În atac de bine, de rău am dat-o în poartă, dar în apărare tot ce a fost pe poartă a fost gol. A fost şi o zi proastă a portarilor. Sper ca vacanţa să fie binevenită pentru noi, să ne mai revenim puţin şi să tratăm ultimele meciuri foarte serios şi să câştigăm", a spus antrenorul Energiei, Vasile Stângă. Pandurii se pregătesc la Târgu Jiu până miercuri, după care vor primi o vacanţă de cinci zile, urmând să revină la antrenamente marţi, după sărbătorile pascale. Tehnicianul echipei CSM Satu Mare, Ioan Palko, s-a declarat mulţumit de înfrângerea la doar trei goluri de la Târgu Jiu: „Sunt mulţumit de cum au jucat băieţii mei, să pierzi cu trei goluri la Târgu Jiu pentru noi este un rezultat bun. Numai că nu am înţeles maniera de arbitraj, dar nu arbitrii au decis învingătoarea, ci plusul de valoare al gazdelor. Energia a făcut mereu schimbări, iar noi nici nu am avut portar de rezervă. Cred că echipele sunt şi obosite, este final de campionat, dar noi suntem mulţumiţi, obiectivul nostru este rămânerea în prima ligă".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS