12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu nu se sperie de Steaua

Cîrţu nu se sperie de Steaua

Sorin Cîrţu speră ca Pandurii să speculeze slăbiciunile defensive ale Stelei şi să-şi treacă în cont prima victorie din retur. Şi Stoichiţă mizează pe cartea atacului la Târgu Jiu, pregătind un sistem ultraofensiv.

 

Date fiind indisponibilităţile din lotul Stelei şi nevoia de victorie, tehnicianul grupării bucureştene, Mihai Stoichiţă, va juca pe cartea atacului la Târgu Jiu, contra echipei lui Sorin Cîrţu, într-un sistem 3-4-3. „Nu are rost să ţinem patru fundaşi pe teren împotriva unei echipe care aproape că nu atacă deloc", a spus Stoichiţă. Judecând după cifrele acestui sezon, tehnicianul Stelei are dreptate, Pandurii având cel mai slab atac din Liga I, 15 goluri marcate, dintre care unul în retur. Doar în primul sezon de Liga I, Pandurii Târgu Jiu a marcat mai puţine goluri ca acum în primele 23 de etape, 13 faţă de 15 în prezent, gorjenii retrogradând la finalul acelui campionat. Cîrţu pare să nu aibă soluţii magice pentru revigorarea atacului, finalizarea ţinând de valoarea individuală a jucătorilor. „Este problema lui Stoichiţă ce strategie îşi alege pentru partida asta. Normal, când eşti la Steaua, să joci la atac. Mă mir că au ieşit acum la atac. Trebuia să fi ieşit mai devreme pentru că Steaua ar fi trebuit să joace toate meciurile pe atac. Acesta este, de fapt, spiritul Stelei dintotdeauna. La noi e greu cu atacul. Lucrăm mult pentru faza ofensivă şi finalizări, şi combinaţii, dar de la 20 de metri încolo ţine de gândirea, execuţia şi valoarea individuală a celor din compartimentul ofensiv sau celor care apar la finalizare. Acolo nu mai e problema antrenorului", a declarat Cîrţu.

 

Tremonti, invocat din nou

 

În ciuda problemelor ofensive ale pandurilor, Sorinaccio nu ascunde faptul că se gândeşte chiar la victorie în partida cu Steaua, la fel ca anul trecut, când Pandurii s-a impus la Târgu Jiu cu dubla lui Tremonti. „Obiectivele noastre, la toate cele 11 meciuri care au rămas, sunt să acumulăm puncte pentru fiecare. Noi ne-am propus şi la meciul de la Cluj să acumulăm, un punct sau trei, dar jucăm cu echipe foarte bune, care pleacă favorite la meciurile respective, cum e şi Steaua favorită la meciul acesta. Asta nu înseamnă că nu ne gândim la un rezultat pozitiv, ori un punct, ori trei. Anul trecut i-am bătut tot pe o tensiune pentru că ştiţi foarte bine ce probleme erau la echipă. Eram într-o pasă proastă şi a fost o descătuşare a echipei noastre pentru că au urmat patru victorii consecutive. Sigur, nu eram în situaţia de acum, nu eram într-o stare de retrogradare", a declarat Cîrţu. Thiago Tremonti a fost „naşul" Stelei în campionatul trecut, iar acum poate recidiva, fiind unul dintre jucătorii în care Cîrţu crede că poate face diferenţa. „L-aş vrea tot pe el, dacă tot a început o treabă… Nu contează cine va marca, important este să obţinem victoria. De ce să nu spun, mă gândesc la victorie pentru că Steaua nu este o echipă care să nu poată fi învinsă. A dovedit-o şi în campionatul acesta. Au avut destule meciuri aproape de a le pierde", a declarat Sorinaccio. Tehnicianul pandurilor ştie şi care sunt slăbiciunile Stelei. „De la mijloc în sus au echipă foarte bună. Consider totuşi că e diferenţă între compartimentul de atac şi cel de apărare", a afirmat tehnicianul pandurilor.

 

Nemulţumit de program

 

Liga Profesionistă de Fotbal a programat o etapă intermediară chiar după Paşte, obligându-i astfel pe cei implicaţi în Liga I să petreacă sărbătorile pascale în cantonament, la fel ca anul trecut. Dacă şi-a asumat programul echipei Pandurii când a hotărât să revină la Târgu Jiu, Sorin Cîrţu este neplăcut surprins de programarea LPF. „E un risc asumat vizavi de programul echipei. Joci cu Clujul, cu Steaua, mergi la Galaţi, vine Dinamo, nu e o surpriză asta. M-a surprins programarea. Nu mă aşteptam să fie după Paşti etapă intermediară. De fapt, şi anul trecut a fost la fel că am jucat cu Buzăul acasă. Sunt anumite sărbători pe care trebuie să le respecţi măcar de frica lui Dumnezeu. E o regulă de bun-simţ", a comentat Cîrţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII