14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTot la retrogradare suntem

Tot la retrogradare suntem

Universitatea Severin/Mititelu – FC Braşov 3-0. În sfârşit, s-a consemnat prima victorie a oltenilor în retur, cu un scor categoric obţinut în faţa unei echipe care a fost de nerecunoscut faţă de evoluţiile de până acum în campionat. De fapt, antrenorul Viorel Moldovan şi-a caracterizat corect elevii catalogându-i drept „cascadori ai râsului“ (citez din memorie). Evoluţia jucătorilor olteni a fost, faţă de ultimele două partide din acest retur, schimbată în bine şi, lucru important, am avut parte şi de şansă. Totodată, a fost şi o ieşire frumoasă în decor a unor copii din echipa alb-albastră. Această victorie a dat naştere iarăşi la discursuri „inteligente“ ale celui care a cumpărat brandul Craiovei şi care continuă să-şi bată joc de toată lumea mutând echipa la Severin. Unii „proşti“ au murit pe fostul „Central“ pentru culorile sfinte ale acestei echipe, iar acum acest individ profită de naivitatea autorităţilor şi chiar a suporterilor şi face ce vrea cu echipa?! Inventează duşmani invizibili, acuză pe toată lumea şi, de vreo cinci ani, de când a preluat echipa, ne abureşte numai cu promisiuni şi minciuni. Deocamdată, atenţie, echipa este pe un loc retrogradabil!
Steaua – Oţelul 1-0. Deşi au câştigat, steliştii au jucat fotbal bun doar vreo jumătate de oră. În rest, Steaua s-a dovedit o echipă fără vlagă şi care a fost dominată de Oţelul, dar oaspeţii nu au reuşit să egaleze, deşi ar fi meritat. Oţelul a arătat şi vineri seară că este o echipă curajoasă, care ar putea face lucruri mult mai bune.
Internaţional Curtea de Argeş – Pandurii 0-0. Un punct bun pentru oltenii lui Condescu la capătul unui meci în care gazdele ar fi putut câştiga dacă Răduţ n-ar fi ratat acea lovitură de la 11 metri. Joc mediocru pentru panduri.
CFR Cluj – Dinamo 2-2. Meci între două formaţii care vor să joace în Liga Campionilor şi încheiat cu un rezultat oarecum echitabil, cu două gafe de nepermis pentru valoarea celor care le-au comis (Culio/Dolha). Dacă ar fi să analizăm jocul în sine, aş spune că Dinamo a avut o exprimare mai bună în joc decât gazdele. Deşi are jucători valoroşi, CFR Cluj rătăceşte, ca să spun aşa, ca joc. Şi asta este cam de la începutul returului, mai precis din etapa a doua. Concret: joc individual bun, dar, per ansamblu, modest.
Unirea Alba Iulia – Rapid 0-1. Un joc în care s-a luptat mult la mijlocul terenului, fără spectacol deosebit, dar golul rapidiştilor a fost unul superspectaculos, Ioniţă trimiţând de la peste 30 de metri în plasa porţii gazdelor.
FC Vaslui – Gloria Bistriţa 0-1. O surpriză totală! Nu ştiu cum să caracterizez ascensiunea echipei lui Tata Jean. Este revelaţia acestui început de retur.
FC Timişoara – Unirea Urziceni 0-0. S-a jucat cu teamă, ambele echipe n-au vrut să rişte, s-au ferit una de cealaltă, ca să spun aşa. S-a jucat cu pase lungi, în spatele apărărilor, şi astfel n-a ieşit nimic deosebit. Doar spre final au apărut şi faze mai acătării, Timişoara ratând două-trei ocazii de poartă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII