19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorana a surprins plăcut

Sorana a surprins plăcut

Târgovişteanca a pus capăt seriei de cinci înfrângeri consecutive în primul tur, reuşind să bifeze victoria la Indian Wells.

Fără victorie din ianuarie, mai exact, de la Australian Open, Sorana Cârstea, a 40-a jucătoare a lumii, a reuşit să se califice în runda secundă a puternicului turneu de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii totale de 4,5 milioane de dolari. Târgovişteanca de 20 de ani a depăşit-o cu 6-7 (1), 6-3, 6-4 pe Kaia Kanepi (Estonia), reuşita venind după două ore şi 11 minute. Cârstea şi Kanepi se mai duelaseră până acum de patru ori, fiecare obţinând câte două victorii. Ultimele trei partide, inclusiv cea de miercuri noapte, au avut nevoie de set decisiv. În faza următoare a competiţiei, Sorana Cârstea o va întâlni pe chinezoaica Jie Zheng, a 18-a favorită, o jucătoare care în acest an a ajuns până în semifinale la Australian Open.

Gallovits şi Olaru,
perdante

Ajunsă pe tabloul principal la Indian Wells după ce a trecut de calificări, Edina Gallovits a dezamăgit în primul tur, fiind învinsă cu scorul de 6-2, 6-3 de Tamarine Tanasugarn (74 WTA). Thailandeza a devenit astfel „călăul“ româncelor, asta după ce a eliminat-o în calificări şi pe Monica Niculescu. Edina Gallovits (130 WTA) a încasat pentru evoluţia de la Indian Wells 7.050 de dolari şi 35 de puncte WTA, 30 primindu-le pentru cele două victorii din calificări. Altă reprezentantă a noastră care n-a izbutit calificarea în turul doi la Indian Wells este Raluca Olaru. Aflată la prima partidă după o lună de pauză, Raluca Olaru (81 WTA) a fost întrecută în actul
inaugural, scor 5-7, 4-6, de slovena Polona Hercog (52 WTA).
Nici în concursul de dublu, lucrurile nu au stat prea bine, Monica Niculescu şi olandeza Michaella Krajicek fiind învinse în turul întâi de americanca Bethanie Mattek-Sands şi chinezoaica Zi Yan, scor 6-7(2), 2-6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS