12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu: Costea avea loc la naţională

Gică Popescu: Costea avea loc la naţională

Fostul căpitan al tricolorilor şi al Ştiinţei i-a luat apărarea „Diamantului“ din Bănie, însă selecţionerul Răzvan Lucescu îşi menţine punctul de vedere.

Refuzat la naţională de selecţionerul Răzvan Lucescu, Florin Costea are susţinători cu nume grele în fotbalul românesc, Gică Popescu şi Giovani Becali făcând lobby pentru „Diamantul“ lui Mititelu. „În lipsa lui Adrian Mutu, Florin Costea ar fi singurul jucător care ar putea schimba jocul României. Naţionala nu ar trebui să existe fără Costea“, a fost părerea lui Gică Popescu la GSP TV. Simţindu-se atacat, Răzvan Lucescu a replicat: „Florin Costea nu ar fi fost mult mai bun decât jucătorii care au intrat pe teren cu Israelul. În plus, ce a demonstrat Costea în primele două etape în retur?“.
Dacă „Baciul“ ar putea fi acuzat de unii de patriotism local atunci când emite pretenţii despre Universitatea şi jucătorii actuali ai echipei din Bănie, surprinzătoare pare reacţia impresarului Giovani Becali. Adversar al lui Mititelu, Becali a declarat şi el că îl vede pe Florin Costea jucând sub tricolor. „Florin Costea merită să fie la naţională. Chiar dacă n-am o relaţie prea bună cu Mititelu, trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Într-adevăr, valoarea jucătorilor a scăzut în ultimul timp, dar nu sunt de acord să ajungem cu un Florescu la naţională. Dacă nu-l iei pe Costea şi îi dai şi numărul 10 lui Florescu, asta nu reprezintă decât o răutate a selecţionerului în relaţia cu Craiova“, a comentat Giovani Becali la Sport Total FM.

Andrei Ionescu,
la naţionala „B“

Declaraţiile date de cei doi oameni de fotbal nu l-au impresionat pe selecţioner, care nu a convocat nici un jucător de la Universitatea Craiova pentru meciul România – Italia, contând pentru grupa A a International Challenge Trophy (întrecere organizată de Federaţia de Fotbal a Angliei), ediţia 2009-2011, competiţie deschisă jucătorilor născuţi după 1 ianuarie 1986. Jocul este programat mâine, la Bucureşti, pe stadionul „Giuleşti“, de la ora 14.00.
Având ca scuză şi faptul că Ştiinţa a jucat aseară cu Pandurii, Lucescu Jr. l-a înlocuit pe accidentatul Ciprian Deac (CFR Cluj) cu Andrei Ionescu, craioveanul ajuns la Poli Iaşi. În afară de „Micul Balaci“, alt craiovean se află de ieri sub comanda selecţionerului, şi anume portarul Alexandru Daniel Pena. Fost jucător la Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, Pena apără în prezent la AS Roma Primavera. Pe lângă fotbaliştii din Liga I, Răzvan Lucescu a apelat şi la doi jucători din Liga a II-a, fundaşul Răzvan Patriche de la Sportul Studenţesc şi mijlocaşul Vasile Olariu de la Victoria Brăneşti.
Lotul italienilor, aflat sub comanda antrenorului Giorgio Veneri, este alcătuit din jucători născuţi în 1989 şi în 1990, legitimaţi la cluburi din Serie C1. Până în acest moment, în grupa A s-a mai disputat un singur meci, Malta – Italia 1-3. România va mai juca două partide: pe 21 aprilie, cu Malta, pe stadionul „Hibernians“ din Paola, şi pe 11 mai, contra Belgiei, tot în deplasare. Câştigătoarele celor trei grupe şi cea mai bună formaţie de pe locul doi se vor califica în semifinale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII