14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPe viaţă şi pe moarte!

Pe viaţă şi pe moarte!

Pandurii – Universitatea
Stadion
„Municipal“ Târgu Jiu, astăzi, ora 20.00 (Digi Sport).
Formaţii probabile
Pandurii:
Stanca – Popete, Cardoso, Chibulcutean, Grecu – Hidişan, Nalaţi, Păcurar, Lazic – Raskovic, Stromajer. Antrenor Liviu Ciobotariu.
Universitatea: S.Lung Jr. – Bădoi, V. Găman, Iliev, Bălace – Prepeliţă, Trică, Paunovic, Gîngioveanu – Fl. Costea, M. Costea. Antrenor: Mark Wotte.
Vor arbitra: R. Petrescu – A. Oniţă, I. Nagy.

Ştiinţa are mari emoţii în privinţa menţinerii în prima ligă, obiectiv pentru care tremură şi pandurii, derbiul echipelor oltene fiind cu o miză uriaşă, un fel de război fotbalistic, aşa cum a fost întotdeauna între cele două grupări orgolioase.

Oltenia fotbalistică a fost cunoscută cu „leii“ alb-albaştri, cu performanţele „campioanei unei mari iubiri“, dar în sezonul 2005/2006 Oltenia nu a mai fost reprezentată de lei, ci de „panduri“. Reamintim, în vara anului 2005, Universitatea a retrogradat din Divizia A (cum se numea pe atunci), iar Pandurii au promovat, cu Emil Săndoi antrenor principal. Din sezonul următor, 2006/2007, prima ligă a avut două formaţii din Oltenia, Universitatea repromovând, iar Pandurii rămânând pe prima scenă. Oltenii s-au întâlnit, în prima ligă, de şapte ori, Craiova obţinând patru victorii, Târgu Jiu – două, iar un meci s-a terminat la egalitate. Aceste derbiuri au fost ca între…olteni, adică aprige, tensionate, nu numai pe dreptunghiul verde, ci şi în afara lui. În urmă cu ceva vreme, Condescu şi Mititelu şi-au aruncat unul altuia destule „gentileţuri“, apoi s-a mai îngropat „securea războiului“, dar în august anul trecut a izbucnit un adevărat război al declaraţiilor şi acuzaţiilor între finanţatorul Craiovei şi antrenorul de atunci al „pandurilor“, Cîrţu, blamat de Mititelu. În tur, pe „Ion Oblemenco“, a fost 2-0 pentru Ştiinţa lui Daniel Mogoşanu, marcatori fiind Dina şi Dorel Stoica (un eurogol).
Ce va fi astăzi? Este un meci capital pentru ambele formaţii şi, cu riscul de a repeta o banalitate, este de 1,X,2. Chiar făcând abstracţie de situaţia delicată din clasament a celor două grupări oltene, întâlnirea de astăzi ar fi fost tot un meci de orgolii, un adevărat război, aşa cum a fost aproape întotdeauna. Cu alte cuvinte, va fi un meci înfiorător ca miză.

Nicolae Zamfir: Ştiinţa este favorită

Antrenorul oaspeţilor, Mark Wotte, n-a avut la dispoziţie la începutul săptămânii trecute lotul complet, şase fotbalişti fiind convocaţi la naţionalele României, care au jucat miercuri amicale: Lung, Bărboianu, Barbu, Gîngioveanu, M. Costea (la tineret), Valerică Găman (în pregătiri cu lotul mare).
În meciul de astă-seară de pe „Municipalul“ din Târgu Jiu, în echipa Craiovei ar fi posibilă revenirea australianului Dilevski, dar probabil că nu va fi trimis în teren din primul minut de joc.
Antrenorul emerit Nicolae Zamfir a prefaţat derbiul astfel: „Este un meci pe care n-aş vrea să-l văd. De ce? Cu inima şi cu sufletul sunt alături de prima şi ultima mea dragoste – Universitatea, dar şi amărâţii ăştia de mineri ai noştri din Târgu Jiu, dacă pierd, intră la necaz. Am putea avea astfel două echipe olteneşti care intră la apă, ceea ce este prea mult pentru inima noastră. L-aş cataloga ca un meci dureros, ca să zic aşa, al supravieţuirii. Pronostic? Ştiinţa este favorită. Craiova are o echipă de atac foarte bună, iar dacă va reuşi să rezolve problemele din apărare, probabil că va câştiga acest meci al disperării“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

26 COMENTARII