14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGură de oxigen pentru SCM-U

Gură de oxigen pentru SCM-U

Baschetbaliştii din Bănie au învins Gladiator Cluj, scor 93-79. 92 dintre punctele SCM-U au fost reuşite de jucătorii străini.

Baschetbaliştii de la SCM-U Craiova au savurat pentru a patra oară în acest sezon gustul victoriei. Elevii lui Paul Nicolae au învins sâmbătă, pe teren propriu, o colegă de suferinţă în subsolul clasamentului, Gladiator Cluj- Napoca, cu scorul de 93-79 (25-19, 25-17, 21-16, 22-27), în etapa a 23-a din Divizia A.
Oltenii au condus pe tot parcursul jocului, în sfertul trei înregistrându-se cea mai mare diferenţă, de 24 de puncte. Pe final, gazdele s-au relaxat, iar clujenii au mai redus din diferenţă. Ionuţ Albu a plecat la vestiare mai devreme, fiind eliminat, deoarece a lovit cu pumnul în picior un adversar. Albu a recurs la acest gest nesportiv, după ce un jucător de la Gladiator l-a călcat pe faţă. „Este bine că nu i-au oprit carnetul lui Albu, care şi-a cerut scuze pentru gestul său. A fost provocat în permanenţă, până a cedat. Probabil va primi o amendă din partea noastră, pentru că rolul lui în echipă este cu totul altul decât să riposteze la provocări“, a spus după joc antrenorul craiovean Paul Nicolae. „Aveam nevoie ca de aer de această victorie, la o diferenţă mai mare de 6 puncte, deoarece noi ne luptăm cu Gladiator pentru locul 14. Mai avem nevoie de un succes să-i depăşim în clasament. Acum ne-am eliberat de presiune şi abordăm cu optimism disputele viitoare“, a mai spus antrenorul oltean.
În partida de sâmbătă, la SCM-U a debutat noul jucător venit, sârbul Dusan Milicic. Acesta a evoluat 29 de minute, a înscris 13 puncte şi a reuşit trei recuperări. „Milicic nu a jucat la capacitate maximă, dar şi-a făcut simţită prezenţa“, a afirmat Paul Nicolae.

Şenai, joc slab   

Cel mai bun marcator al craiovenilor a fost Bassett, cu 24 de reuşite, jucător despre care Paul Nicolae a spus că nu mai este aşa individualist: „Toată ţara îl ştie pe Bassett şi antrenorii îşi iau măsuri de siguranţă. Basset a început să dea drumul la minge, să joace pentru echipă“. O evoluţie slabă a avut românul Isleam Şenai. Acesta a jucat aproape 4 minute, în primul sfert, a ratat cinci aruncări, a pierdut o minge şi a reuşit doar un punct. Cu excepţia punctului înscris de Şenai, celelalte 92 de puncte pentru SCM-U au fost reuşite de jucătorii străini. Pentru craioveni au evoluat: Harvey (17 puncte, 15 recuperări), Lepădat (5 recuperări), McCculough (22), Bassett (24 p, 9 rec., 6 pase decisive), Dragovic (16 p, 8 rec., 2 capace), Gavrilă, Albu, Milicic (13p.), Şenai şi Andonie. Sâmbătă, craiovenii joacă în Capitală, cu Dinamo.

Roschnafsky, dezamăgit

Antrenorul-jucător al formaţiei clujene, Bruno Roschnafsky, s-a declarat dezamăgit de evoluţia elevilor săi. „Am jucat penibil. Până nu învăţăm să jucăm baschet cu cap, degeaba alergăm şi ţopăim. Dacă jucătorii străini cred că au venit aici în vacanţă, nu îi mai plătim nici noi. Decât o asemenea evoluţie, prefer să mergem în Divizia B. M-am săturat de baschetul de doi lei care se joacă“, a spus Roschnafsky. Altfel, echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova a fost învinsă, în deplasare, de LMK Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 78-63, în runda a treia din grupa A1 valorică a Diviziei A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS