20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCraioveanu: Nu concep Ştiinţa la Severin

Craioveanu: Nu concep Ştiinţa la Severin

Ultimul golgheter al Ştiinţei consideră nefirească decizia finanţatorului Mititelu privind disputarea meciurilor Universităţii la Turnu Severin, opinând că alb-albaştrii nu trebuie să părăsească legendarul stadion „Ion Oblemenco“ şi pe unicii suporteri ai Craiovei.

– Ştiinţa ta dragă ar urma să joace la Turnu Severin, în timp ce FC Drobeta, formaţia de unde tu ai plecat la Universitatea în 1991, este în prag de desfiinţare! Cum comentezi aceste probleme din fotbalul oltenesc?
– Sunt grave. Criza a creat probleme peste tot, în aproape tot fotbalul mondial. Îmi pare rău însă de ceea ce aflu despre cele două echipe oltene la care eu am jucat şi m-am simţit bine.
– Aşadar, Ştiinţa nu va mai juca pe „Ion Oblemenco“, ci la Turnu Severin!
– Asta este de neconceput pentru mine! Ceva incredibil! Am mai spus şi o voi repeta tot timpul: Craiova este a… Craiovei. Punct. Universitatea a ajuns ceea ce a… ajuns şi datorită suporterilor din Bănie, admirabili. Ei comandă, ca să zic aşa. Ei sunt cei care ne-au „dus“ acolo, sus. Datorită lor am ajuns mari în fotbal. Eu nu pot uita nici acum atmosfera de pe fostul „Central“ în returul sezonului 1990/1991, atunci când noi am câştigat eventul campionat-cupă. După un tur petrecut la Drobeta Turnu Severin cu Ilie Balaci antrenor, am venit în Craiova şi, din prima, am îmbrăcat tricourile eventului! Ce meciuri au fost, cu 30.000, 35.000, 40.000 de oameni în tribune. Suflul suporterilor de pe „Ion Oblemenco“ îl simt şi acum! Am trăit o asemenea atmosferă şi în iunie anul trecut, pe „Ion Oblemenco“, la meciul Universităţii cu FC Vaslui. Este şi acum în Craiova un public minunat, iar când tu, jucător la Ştiinţa, le dai ceva acestor minunaţi suporteri, ei răspund pe măsură.

„Sper ca Mititelu să revină asupra deciziei exilului la Severin“
 
– Vorbeam de exilul echipei şi al suporterilor din Craiova la Turnu Severin, o mutare nefirească în opinia mea…
– Şi mie mi se pare nedreaptă şi nefirească. Totuşi, eu sper că se poate rezolva, adică Ştiinţa să rămână la Craiova. Nu putem să plecăm de la Craiova! Ar fi rău pentru noi, oltenii, să ne mutăm de pe „Ion Oblemenco“. Să nu uităm că aici s-au obţinut toate performanţele Craiovei, cele patru titluri şi cele şase Cupe ale României, plus realizările din cupele europene. Aici au fost atâtea şi atâtea bucurii pentru suporterii Ştiinţei. Sper ca Adi (Mititelu – n.r.) să revină asupra deciziei şi să lase echipa-fanion a oltenilor unde-i este locul, pe „Ion Oblemenco“. Toţi cei care sunt alături de echipă să dea o mână de ajutor şi Universitatea să rămână la Craiova.
– Ai veni la Turnu Severin să vezi meciurile Universităţii?
– Am jucat acolo, am fost şi la Severin foarte iubit. Sigur că aş veni cu drag. Am amintiri extraordinar de plăcute despre perioada în care am activat la FC Drobeta. Repet, Drobeta trebuie să fie Drobeta, iar Craiova… Craiova! Fiecare echipă pe stadionul ei.

„N-aş accepta să fie pătat numele Ştiinţei“

– În iarnă, când nu se ştia cine va fi înlocuitorul antrenorului Eugen Neagoe, am opinat că un cuplu de olteni veritabili, Trică – Craioveanu, ar fi ideal la conducerea tehnică a Ştiinţei. Ai fi venit?
– Ca antrenor?! Nu ştiu ce să zic, sunt stabilit în Spania. E mai complicat pentru mine. Niciodată însă nu o să închid porţile Universităţii Craiova, asta se înţelege. Este echipa mea de suflet şi aşa va fi toată viaţa!
– Ce ar trebui să se întâmple ca Gică Craioveanu să ajungă totuşi la Universitatea ca manager, conducător sau antrenor?
– Nu ştiu. În primul rând, un pic de stabilitate. Prea multe scandaluri sunt. Nu numai la Craiova, ci aproape în tot fotbalul românesc. Mie nu-mi prieşte o atmosferă din asta. Eu sunt un tip foarte liniştit. Eu nu aş accepta să fie pătat numele Ştiinţei sau al meu, al fotbalului în general.
– La mulţi ani pentru ziua ta de naştere de duminică (Gică împlineşte 42 de ani – n.r.). Cum îţi vei petrece ziua?
– Prin muncă! Am o emisiune în direct la TV, între orele 17.00-20.30, iar apoi o să am o cină, unde voi fi sărbătorit de cei dragi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

55 COMENTARII