19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, închegată pentru retur

Universitatea, închegată pentru retur

Antrenorul Wotte a stabilit formula de joc, dar mai are unele probleme de lot, aşteptând doi brazilieni care să dea siguranţă echipei.

Revenită în Bănie, Universitatea face ultimele retuşuri înaintea începerii turului (20 februarie). Oltenii îşi vor relua astăzi pregătirile, dar, din păcate, trebuie să facă faţă zăpezii şi frigului care persistă în România. În ceea ce priveşte echipa de bază, antrenorul Mark Wotte a încercat să schiţeze la ultimul amical din Turcia o formulă a titularilor cu Silviu Lung Jr. în poartă, Merlier rămânând varianta de rezervă. Pe linia de fund doar doi jucători par „bătuţi în cuie“, Bădoi şi Vali Găman, cu precizarea că primul şi-ar putea pierde locul dacă mijlocaşul Păunovic va reveni în echipă după accidentarea suferită în Antalya, iar Bărboianu va fi trimis în flancul drept al apărării. Lui Bădoi îi va fi greu să prindă echipa după revenirea lui Ovidiu Dănănae, anunţată pentru luna martie.
În ceea ce-i priveşte pe Radu Barbu şi Bălace, Wotte nu este mulţumit de randamentul lor de vreme ce a cerut „dubluri“. Pe stânga, batavul mai vrea un fundaş central cu experienţă, dar şi unul lateral. Presa centrală a anunţat că se poartă negocieri cu brazilianul Anderson Santana dos Santos (23 de ani), un fundaş stânga care a jucat ultima dată la Nautico. Şi în centrul apărării ar putea fi adus tot un fotbalist cariocas. Linia de mijloc pare cea mai sudată, cu excepţia lui Gângioveanu, fiind alcătuită din jucători care au evoluat pentru Craiova în tur. Cum şi „Gângio“ este al nostru, fiind doar împrumutat în tur la FC Vaslui, se poate spune că există premise ca mijlocul să funcţioneze la nivelul aşteptărilor. Trică, Prepeliţă, Dilevski sunt jucători cu experienţă, care dau valoare şi siguranţă echipei, iar recuperarea jucătorilor Dilevski şi Paunovic, ultimul fiind lăudat chiar şi de Astra, unde s-a aflat în probe, creează premisele unei linii mediene puternice.

Florin Costea,
de bază în atac

În ceea ce priveşte ofensiva, Adrian Mititelu ar trebuie să fie mulţumit că Florin Costea a rămas şi pentru retur la Universitatea, aşa cum şi-a dorit antrenorul Mark Wotte. În cele patru meciuri în care a jucat în Antalya, „Diamantul“ a marcat de trei ori şi de fiecare dată când a înscris, echipa nu a pierdut, Ştiinţa obţinând două remize, 2-2 cu Incheon United (Coreea de Sud) şi 1-1 cu Zorya Lugansk (Ucraina) şi o victorie, 1-0 cu Spartak Nalcik (Rusia). Şi Mihai Costea s-a mişcat bine, devansându-l pe Alex Piţurcă.
„Fratele cel mic“ a marcat şi el cu Incheon United şi a prins mai multe minute la prima echipă în meciurile următoare. Piţurcă Jr. a fost folosit din start la echipa mare doar în meciul cu Incheon. Apoi, a evoluat fie pentru echipa a doua, fie a fost varianta de rezervă la echipa întâi, fără a-şi trece însă vreodată numele pe lista marcatorilor. Şi cum în linia de atac nu vor mai fi aduse întăriri, dacă ne luăm după declaraţiile date recent de patronul Mititelu, este clar că şi în retur Ştiinţa va apela în ofensivă la „duetul“ Florin Costea – Mihai Costea, Wotte urmând să apeleze doar în caz de necesitate şi în funcţie de sistemul de joc ales la rezervele Dina, Alex Piţurcă sau mai tinerii Crăciun, M. Roman. Ultimii doi au marcat şi ei în Antalya, Crăciun în victoria cu Zenit II (Rusia), scor 2-0, iar Roman la înfrângerea cu Volgar Gazprom (Rusia), scor 1-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII