17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa caută fundaş valoros şi ieftin

Ştiinţa caută fundaş valoros şi ieftin

Antrenorul Mark Wotte a anunţat că mai are nevoie un fundaş central de picior stâng, dar acesta trebuie să vină gratis şi să nu ceară prea mulţi bani la semnătură.

 

 

Universitatea Craiova a plecat ieri în Antalya. „Şi eu, şi jucătorii ne bucurăm că, în sfârşit, vom scăpa de gerul din România. Elevii mei mai au şi alt motiv de bucurie, pentru că în stagiul de pregătire din Turcia vor vedea mai mult mingea", a declarat antrenorul Mark Wotte pe aeroport. Acesta a precizat că va lua o decizie în privinţa fundaşului brazilian Jean Matsuoka, aflat în probe la Ştiinţa, după cantonamentul din Antalya. „Până acum, fundaşul brazilian a lăsat o impresie bună, are mentalitatea potrivită, are calităţi asemănătoare cu Găman. El poate lovi mingea cu ambele picioare. Vom analiza mai bine evoluţiile lui în Turcia şi vom lua o decizie atunci. Sper să găsim un fundaş central de picior stâng, asta căutăm acum. Însă, nu este uşor să găseşti pe cineva şi de valoare, să vină şi gratis, să nu primească nici salariu mare", a spus olandezul, trasând profilul jucătorului ideal dorit de clubul patronat de Adrian Mititelu.

În turneul din Turcia, juveţii au programate cinci meciuri amicale: pe 28 ianuarie cu Shakhter Karaganda, locul trei din prima ligă din Kazahstan, pe 30 ianuarie cu naţionala olimpică a Coreei de Nord, pe 2 februarie cu nemţii de la SV Babelsberg 03, lider în Regionalliga Nord, pe 4 februarie cu Gyeongnam, locul 7 în campionatul Coreei de Sud, şi pe 6 februarie, contra celor de la Spartak Nalcik, locul 13 în prima ligă din Rusia. Toate disputele se vor juca în Lara, acolo unde va fi cartierul general al Universităţii.

Antrenorul Mark Wotte a anunţat că va pune mare accent în aceste meciuri pe disciplinarea echipei sale, pe care o vrea puternică din punct de vedere mental şi fizic. „Ştiu că presa a scris că aş fi un antrenor sever şi aşa este! Echipa aceasta are nevoie de severitate. Dacă am o echipă disciplinată, puternică mental şi pregătită fizic, atunci pot sta relaxat. Universitatea are nevoie de mai multă disciplină, are nevoie să crească din punct de vedere fizic şi să devină cu adevărat un grup, nu doar o serie de individualităţi adunate la un loc. Există progrese în ceea ce priveşte atitudinea jucătorilor. În primele zile, toţi se plângeau de câte ceva. Şi le-am spus următorul lucru: întrebaţi-vă taţii cât câştigă şi comparaţi salariile lor cu ale voastre", a dezvăluit Wotte.

 

Florin Costea, comparat cu Van Nistelrooy

 

Antrenorul principal al Universităţii l-a comparat ieri pe golgheterul Ştiinţei, Florin Costea, cu vedeta olandeză Ruud Van Nistelrooy. „Florin Costea seamănă puţin cu Van Nistelrooy, dar Ruud este de extra, extra, extra calitate! El chiar e o vedetă, pentru că nu doar înscria goluri, dar câştiga şi campionate! Cred că Florin Costea este un atacant foarte bun, un golgheter şi poate deveni chiar mai bun, dar Van Nistelrooy e ceva special", a spus Mark Wotte. Batavul a comentat şi afirmaţiile lui Dirk Kuyt, atacantul lui Liverpool, care a declarat în Daily Mail că tehnicianul olandez l-a ajutat extrem de mult la începutul carierei. „Dacă vorbim despre un jucător cu o mentalitate foarte bună, atunci acela e Dirk Kuyt. Eu am avut doar un mic merit în faptul că a ajuns unul dintre cei mai buni atacanţi ai lumii. Ce a realizat ulterior se datorează numai şi numai lui. Am foarte mult respect pentru Dirk Kuyt pentru că e un profesionist de top", a adăugat tehnicianul olandez.

Wotte l-a atacat, în schimb, pe Julius Wobay, după ce a fost de acord ca leonezul să evolueze în următoarele şase luni, sub formă de împrumut, la Aris Limassol: „Craiova are un buget limitat, nu ne mai putem permite să oferim salarii precum avea Dorel Stoica. Despre Wobay pot să spun următorul lucru: orice fotbalist care nu îşi doreşte să joace pentru echipa pe care o conduc e liber să plece. De când am venit eu, era mereu nemulţumit, era nefericit. Ştiţi statistica lui? Câte pase de gol a dat, câte goluri a marcat în trei ani? Zece goluri, adică trei goluri pe sezon. Este un jucător talentat, tehnic. Respect faptul că fanii îl iubeau, însă nu poţi câştiga meciul cu un show-man precum Wobay!".

Olandezul nu plânge după plecarea „veteranilor" Stoica, Badea, Şoavă, Wobay, Mitchell şi Rose, fiind convins că echipa se va descurca şi fără ei: „Vom vedea cum va fi fără aceşti jucători care ne-au părăsit în această iarnă. Cu ei în lot am terminat pe locul 14 în clasament. Sunt experimentaţi, sunt buni, bineînţeles, dar asta este deja istorie şi trebuie să ne concentrăm pe jucătorii care sunt disponibili acum. O să ne descurcăm cu toţi jucătorii talentaţi care vin de la juniori. Aşa că nu-mi place să mă uit în trecut. Vreau să privesc doar în viitor!".

Olandezul nu s-a arătat marcat de faptul că Universitatea şi-ar putea disputa partidele de pe teren propriu în afara Craiovei. „Problema disputării meciurilor la Severin nu mă priveşte pe mine şi nici pe jucători. Este o problemă a patronului şi a primarului. Noi ştim cu siguranţă că vom juca pe un stadion, rămâne de văzut care", a precizat Wotte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

37 COMENTARII