19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNoua Energia a încântat

Noua Energia a încântat

Gorjenii au debutat cu victorie în retur, scor 75-66, în faţa unei contracandidate la play-off, BC Argeş Piteşti.

Cu un prim cinci mult schimbat în bine faţă de turul campionatului, Energia Rovinari a început, totuşi, ezitant jocul cu BC Argeş Piteşti, care a stat la conducere majoritatea minutelor primului sfert. Andrei Căpuşan a debutat în forţă la Târgu Jiu, cu nouă puncte în primele şase minute, însă a şi păcătuit prin faulturi, Evans văzându-se nevoit să-l cheme pe bancă pentru trei greşeli personale acumulate în debutul jocului. Gorjenii au încheiat sfertul întâi cu un avantaj minim, 16-15, graţie lui Troupe, care a reuşit o primă aruncare din spatele semicercului. În faţa unei săli arhipline, baschetbaliştii gorjeni au făcut spectacol în sfertul doi, micuţul Tyner reuşind un slam-dunk de zile mari, iar Energia a intrat la cabine cu un avantaj şi mai consistent, 35-26. BC Argeş a profitat de absenţa lui Căpuşan de pe teren în sfertul trei, menajat pentru patru greşeli, şi s-a apropiat periculos, 49-48, însă MVP-ul meciului, Porter Troupe, 22 de puncte, 7 recuperări, 20 index de eficienţă, a liniştit lucrurile, 59-51. Căpuşan a reînviat spectacolul la Târgu Jiu cu un „alley-oop“ în sfertul decisiv, iar Darby l-a secondat cu un slam-dunk, publicul ovaţionându-i minute bune la final pe baschetbaliştii lui Evans atât pentru victorie, scor 75-66, cât şi pentru evoluţia spectaculoasă. Pentru Energia au evoluat: Tyner (6 puncte), Troupe (22), Lupusavei (2), Bratoloveanu, Ilie, Apostol, Darby (8), Căpuşan (20), Amarghioalei, Stroescu, Trim (11) şi Barber (6).

Victorie cu dublă valoare

Pe lângă cele două puncte acumulate în clasament, Energia şi-a asigurat şi un avantaj în faţa celor de la BC Argeş în cazul unei egalităţi la finalul sezonului regulat. Piteştenii au învins în tur la o diferenţă de cinci puncte, iar gorjenii s-au impus la nouă puncte. Tehnicianul Theo Evans a remarcat diferenţa de valoare dintre formaţia din tur şi cea de acum. „Sunt diferenţe ca de la zi la noapte între echipa de acum şi cea din tur. Avem jucători atletici, mai rapizi, care pot rezolva fazele într-un mod spectaculos. Mi-a fost frică de începutul de meci. Am avut doar şase zile de antrenament, dar diferenţa a făcut-o apărarea. Piteştiul înscrie 82 de puncte pe meci, iar astăzi au marcat doar 62. Apărarea noastră i-a deranjat foarte mult şi i-a obligat la aruncări din poziţii dificile“, a spus Evans.
Altfel, oficialii echipei piteştene au contestat în dese rânduri arbitrajul, intenţionând la un moment dat chiar să scoată echipa de pe teren, când Darby a aruncat mingea către un arbitru fără să fie sancţionat. Antrenorul formaţiei BC Argeş, Mladen Ostojic, a declarat la final că regretă plecarea lui Darby de la Piteşti, jucător care a reuşit sâmbătă 8 puncte, 8 recuperări şi 4 pase decisive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII