19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa a jucat, Oţelul a marcat!

Ştiinţa a jucat, Oţelul a marcat!

Oţelul Galaţi    1
Universitatea    0
Stadion
„Oţelul“, spectatori: 3.000.
A marcat: S. Ilie ’41.
Oţelul Galaţi: Baotic – Râpă, Perendija, Sg. Costin, Sălăgean –  Giurgiu, G. Paraschiv (’57, I. Neagu) – L. Iorga, Ibeh, S. Ilie (’81, Antal) – Pena (’62, Axente). Antrenor: Dorinel Munteanu.
Universitatea Craiova: Lung Jr. – Bădoi, Mitchell, D. Stoica, Rose – Bărboianu (’82, M. Roman), Trică, Şoavă (’64, R. Barbu), Firţulescu (’58, V. Badea) – Dina, M. Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Paraschiv, Pena, S. Ilie / Şoavă, Firţulescu, Barbu, Bădoi.
Au arbitrat: Cr. Balaj – A. Oniţa, Ed. Ungureanu.

Deşi echipa olteană a fost decimată de absenţa multor titulari, Universitatea a evoluat bine şi a dominat partida de la Galaţi, însă a pierdut meciul, iar finanţatorul Mititelu a anunţat că-l va înlocui pe antrenorul Neagoe, decizie luată încă de săptămâna trecută.

După cum oltenii au început meciul, cu două ocazii de a marca în chiar primele zece minute (Dina, Firţulescu), se părea că Universitatea va repeta „figura“ din aprilie anul acesta, când s-a impus la Galaţi cu 2-0. Atunci erau în teren însă Fl. Costea, Dănănae, V. Găman, Prepeliţă, Dilevski, Wobay, Gîngioveanu, Bornescu… Acum, Eugen Neagoe a abordat partida de la Galaţi cu o echipă decimată de accidentaţi şi suspendaţi şi, aşa cum anticipam în avancronică, având sabia demiterii deasupra capului. După furia de început a oltenilor, gazdele au urcat şi ele spre careul nostru, Silviu Lung fiind la post – a deturnat salvator peste transversală şutul puternic al lui Sălăgean (’35). Peste şase minute, defensiva Craiovei n-a mai fost atentă şi Oţelul a marcat la capătul unei acţiuni simple: Ibeh a centrat de pe partea dreaptă în faţa porţii oltene, de unde Silviu Ilie i-a luat faţa „joagărului“ D. Stoica şi, cu capul, l-a executat fără probleme pe goal-keeperul Craiovei, 1-0. 

Mihai Roman, debut
la 17 ani

La reluare, tot Universitatea începe în forţă repriza a doua, iar Mihai Dina iroseşte egalarea, trimiţând, cu capul, din apropiere, peste poartă (’52)! Oţelul pare o formaţie neputincioasă şi repriza a doua a însemnat, de fapt, un asalt al Ştiinţei asupra careului norocosului portar Baotic. Mihai Costea (’71) şi inepuizabilul Trică (’74) irosesc alte două oportunităţi de a mişca tabela de marcaj, în timp ce gazdele se mulţumesc cu vreo două acţiuni ofensive modeste, Silviu Lung reţinând balonul fără probleme (Sălăgean ’63, Ibeh ’78). Acelaşi Trică a fost apoi foarte aproape de un gol de kinogramă: după o diagonală de aproape 50 de metri venită de la Mitchell, „Jose“ a reluat din voleu, dar balonul a ocolit spaţiul porţii (’85)! Neagoe îl trimite în teren pe tânărul Mihai Roman de la Universitatea II – debut în Liga I la 17 ani -, iar acesta a avut şi el şansa egalării în ultimul minut de joc, când nu a ajuns la un balon trimis spre poarta lui Baotic…

Mititelu: Vom avea un antrenor nou din iarnă

Imediat după meci, finanţatorul Universităţii a început discursurile „electorale“ la toate emisiunile de sport, anunţând înlocuirea lui Neagoe plus măreţele planuri de la iarnă. Despre meciul de la Galaţi, ca şi în alte dăţi, a intrat în detalii tehnice: „Din păcate, nu se pune în clasament faptul că noi am dominat! Eu zic că, în mare parte, e ghinion (…) Din păcate, eu zic că astăzi am şi greşit. Părerea mea este că şi aşezarea în teren a fost greşită. S-a greşit folosindu-l lateral pe Mihai Costea. El este un jucător care la deplasare marchează foarte uşor şi trebuia ţinut acolo, lângă Dina. Nu trebuie pus în lateral. Pentru că degeaba scapă de unu-doi adversari, că tot se puneau trei în faţa lui până la poartă (…) De asemenea, am avut o discuţie cu Neagoe şi i-am spus că pe Trică l-am adus la echipă ca să intre în repriza a doua“.
După aceste preţioase consideraţii tehnico-tactice, Mititelu a încheiat teatral: „Eu sunt principalul vinovat. Eu îmi asum această răspundere şi eu o să scot la suprafaţă echipa. Regret că m-am luat după unul şi după altul (?!). Peste o săptămână, vom şti mai multe despre Piţurcă. Dar sută la sută Universitatea Craiova va avea un antrenor nou“. Într-o altă intervenţie, Mititelu a afirmat că decizia de a-l înlocui pe Neagoe a luat-o cu o săptămână în urmă!
Eugen Neagoe are contract cu Universitatea până la sfârşitul acestei ediţii de campionat.

Neagoe: Respect decizia patronului

La conferinţa de presă, antrenorul Eugen Neagoe a afirmat: „Am primit un gol foarte uşor. Putea fi cu siguranţă evitat. Ne-a fost greu să revenim, am avut foarte multe absenţe, dar nu găsim în asta o scuză. Va fi dificil să recuperăm ce am pierdut, va depinde doar de noi cum vom şti să gestionăm această perioadă. Dacă o vom face bine, atunci vom ieşi din situaţia aceasta grea. Important e viitorul echipei, nu dacă voi fi sau nu eu pe bancă“.
„Geană“ a aflat de la emisiunile TV că va înlocuit. „Eu nu ştiu nimic să fi fost demis, abia s-a terminat jocul şi nu am vorbit cu Adrian Mititelu. Oricum, nu eu decid ce se întâmplă la echipă şi voi respecta decizia patronului. Nu a început şi nici nu se va încheia fotbalul la Craiova odată cu mine. Sunt supărat, nu pot spune că sunt indiferent. Pentru mine a fost un minus că nu am preluat echipa de la începutul campionatului, am preluat-o pe parcurs şi era deja o situaţie destul de grea. Cu siguranţă că aş fi redresat echipa fără probleme dacă mi s-ar fi lăsat la dispoziţie mai mult timp. Cred că lucrurile vor intra pe un făgaş normal la echipă. Eu mă bucur că am avut şansa să antrenez pe Craiova în acest sezon. Nu ştiu ce voi face pe viitor dacă voi fi dat afară. Suporterii Universităţii trebuie să fie întotdeauna alături de echipă, indiferent de poziţia din clasament. Ştiinţa rămâne una dintre cele mai iubite echipe din România“, a spus Neagoe la GSPTV.

Balaci: Ceva s-a întâmplat astă-vară

Fostul manager general al Universităţii, Ilie Balaci, în prezent la Al Kazma (Kuweit), a spus la Fanatik: „Mă aşteptam să fim (Universitatea) în primele cinci sau şase echipe, dar cred că totul pleacă de la ceea ce s-a întâmplat astă-vară. Pentru Neagoe, era aproape imposibil să vină să facă rezultate, ceva s-a întâmplat în vară, în perioada pregătirii“.

Aşteptându-l pe Piţurcă

Telenovela venirii fostului selecţioner la Universitatea Craiova se va clarifica în aceste zile, Victor Piţurcă urmând să-i dea finanţatorului Craiovei un răspuns definitiv privind posibila sa numire ca manager general al clubului din iarnă sau de la vară. Toată problema este în privinţa bugetului pe care îl poate asigura finanţatorul Craiovei pentru ca echipa să facă performanţă, buget solicitat în mod expres de Victor Piţurcă lui Mititelu, plus alte detalii legate de lot. „Piţi“ ar urma să semneze un contract pentru doi ani şi jumătate, iar în ultimul an, sezonul 2011/2012, Universitatea să atace titlul campionatului.
„Se vorbeşte mult că Victor Piţurcă ar putea să ajungă acolo, însă condiţiile în care asta se va putea întâmpla sunt stricte. Piţi nu a venit nici când echipa mergea bine, era pe o poziţie bună în clasament, cred că va fi greu să accepte acum. Dacă o va face, condiţiile pe care le va pune sunt stricte.
Ar putea să apară divergenţe între el şi Mititelu şi în ceea ce priveşte obiectivul, care în acest moment este evitarea retrogradării. De asemenea, contează foarte mult şi banii, e nevoie de întăriri, de jucători care să fie peste ceea ce Universitatea are în lot acum. Lui Piţurcă trebuie să-i şi arăţi banii, nu e suficient să-i promiţi!“, a spus Mircea Rădulescu pentru gsp.ro. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

22 COMENTARII