14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim vine la Cupa Craiovei

Oltchim vine la Cupa Craiovei

Turneul amical de handbal feminin organizat în Bănie va debuta vineri şi va reuni patru echipe.

La ediţia a treia a „Cupei Craiovei“, turneu amical de handbal feminin, Sport Club Municipal (SCM) a invitat două echipe din Liga Naţională, campioana Oltchim Râmnicu Vâlcea şi CSM Cetate Deva (locul opt), dar şi o formaţie din străinătate, Metalurg Skopje (Macedonia), participantă în Cupa Challenge. Cele trei formaţii, alături de gazdele de la SCM Craiova, vor lupta, începând de vineri, în Sala Spoturilor „Ion Constantinescu“, pentru trofeul pus în joc.  Competiţia se va disputa vineri şi sâmbătă, după sistemul „fiecare cu fiecare“.
„Este cel mai important turneu amical organizat în Craiova de când a ars Sala Polivalentă, în 1994. Sunt numai echipe de prima ligă, aici ne punem şi noi în aceeaşi oală, pentru că, zic eu, suntem ca şi promovaţi“, este de părere Mugur Guşatu, vicepreşedintele clubului SCM Craiova.
Echipa craioveană, pregătită de antrenoarea-jucătoare Victorina Bora, a mai disputat meciuri amicale în compania celor trei adversare.
Cetate Deva a fost prezentă la ambele ediţii anterioare ale acestui turneu, şi chiar le-a câştigat, Metalurg Skopje a jucat în această vară două meciuri amicale în Bănie, iar cu Oltchim, SCM Craiova a disputat în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ două meciuri de verificare, ambele câştigate de vâlcence. Primul a avut loc în luna mai a anului trecut, încheiat cu scorul de 50-25 pentru echipa antrenată pe atunci de Gheorghe Tadici, iar al doilea a avut loc în luna septembrie a acestui an, Oltchim, fără multe jucătoare de bază, aflate la echipa naţională, câştigând cu 38-28.
Şi de data aceasta, jucătoarele de bază de la Oltchim, dar şi antrenorul Radu Voina nu vor veni la Craiova, deoarece se află în plină perioadă de  pregătire pentru Campionatul Mondial din China, care va debuta la începutul lunii decembrie. Chiar şi fără vedetele Stanca, Lecuşanu, Meiroşu, Nechita, Puşcaşu şi celelalte convocate la naţională, Guşatu crede că numele Oltchim ar trebui să atragă la sală un număr mare de spectatori.

„Vrem să câştigăm“

Formaţia gazdă a turneului, SCM, ocupă locul întâi în seria B a Diviziei A, iar în perioada 11-13 decembrie va găzdui primul turneu al seriei. Despre participarea la „Cupa Craiovei“ antrenoarea Victorina Bora a spus: „Este un turneu binevenit, cu trei jocuri în compania unor echipe foarte bune. Intenţionăm să facem o figură frumoasă, să jucăm de la egal la egal cu echipe de primă ligă, în vederea turneului oficial pe care îl avem în decembrie, tot la Craiova. Pe oricine interesează rezultatele şi normal că îmi doresc să câştigăm. Întâlnim echipe foarte bune şi ne putem da seama la ce nivel ne aflăm, ce jucătoare ne mai lipsesc, ce mai putem îmbunătăţi“.

Programul turneului
Vineri:
9.30: SCM Craiova – Metalurg Skopje; 11.30: Oltchim Râmnicu Vâlcea – Cetate Deva; 17.30: Metalurg Skopje – Oltchim, 19.30: SCM Craiova – Cetate Deva. Sâmbătă: 10.00: Cetate Deva – Metalurg Skopje, 12.00: SCM Craiova – Oltchim Râmnicu Vâlcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS