12.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăSportFinalul unei generaţii

Finalul unei generaţii

Disputa de miercuri contra echipei CFR Cluj a reprezentat un punct de cotitură pentru Ştiinţa. Dacă am fi învins, ne apropiam de un trofeu care ar fi salvat un sezon catastrofal. Dacă am fi triumfat, publicul ar fi revenit acolo unde îi este locul. Dacă am fi câştigat, aveam o iarnă liniştită, numai bună pentru gândit o strategie care să ne ofere şanse reale la cupa mult dorită. N-a fost să fie, iar cu recentul eşec generaţia actuală trage linie. Blazaţi. Sătui unii de alţii. Dezgustaţi de aceleaşi obiective declarate şi ratate an de an. Obosiţi să tot spere la mai bine şi să termine mereu în mediocritate. Ne-am aştepta ca tocmai ei, jucătorii, să dea dovadă de spirit de luptă. Nu este aşa, fiindcă fotbalistul astăzi pierde, mâine câştigă. Bani să fie. Suporterul, în schimb, suferă prea mult şi se bucură prea puţin.
Despre hoţia şi ordinăria din meciul de Cupă se pot scrie multe. Ar fi normal să se scrie multe. Ar fi logic ca acei „măcelari“ cu ecuson să fie excluşi mult şi bine, pentru favorizarea voită a unei echipe. Nu o să fie aşa, deoarece unii conduc şi fac doar ce vor, iar alţii sunt nişte marionete naive, care cred că fără bani mulţi nu există vreo şansă reală, pe orice plan al vieţii, în minunata Românie.
Colac peste pupăză, deţinătorii Cupei şi foştii campioni, echipa care se consideră cea mai spectaculoasă şi pe puţin buricul fotbalului în Liga 1, au ajuns să evolueze penibil. Nu numai în meciul de miercuri s-a văzut asta, ci şi în cel contra echipe Gaz Metan Craiova. În cele două jocuri de Cupă disputate pe „Oblemenco“, ardelenii s-au comportat ca nişte amatori, veniţi să se apere pe două fronturi, să tragă de timp, să mintă fotbalul şi să îşi bată joc de toţi cei prezenţi pe stadion. CFR Cluj este o mizerie modernă, care a preluat şi aplicat „învăţăturile“ bucureştene de dinainte de 1989. Totul pentru a triumfa.
Nu în ultimul rând, şi nu cred că sunt singurul care crede asta, e păcat că în patru ani jucătorii noştri nu au învăţat să bată un corner, să execute o lovitură liberă, să desfacă o apărare supra-aglomerată, să iasă victorioşi când sunt cu un om în plus. S-au schimbat antrenori degeaba, fiindcă actuala echipă n-a priceput nimic. Cu patru atacanţi, toţi cu spatele la poartă, imobili, inexistenţi, sufocaţi de atâţia clujeni, nu ai cum să marchezi. Când ataci precum Oltchim, sacrificând mijlocul şi bazându-te prea mult pe Florin Costea că o scoate la capăt, n-ai cum să egalezi. Cu atât mai mult să te mai şi impui.
Păcat că s-a terminat aşa. Regretabil că am mai asistat la o generaţie şi la încă un sezon care s-a ratat. Acum e momentul reconstrucţiei. Mititelule, investeşte într-un manager deştept! Adu-l pe Piţurcă şi lasă echipa pe mâna lui! Să plece blazaţii, să fie îndepărtaţi incapabilii, iar în locul lor să fie aduşi fotbalişti, nu marionete ieftine, nu panarame libere de contract. Fotbalişti. Asta, dacă mai dorim să avem pretenţii. Dacă nu, succes către altă „performanţă“.
P.S.: Poate că e mai bine că ne-a eliminat CFR Cluj, fiindcă cine ştie ce dezamăgire am fi putut avea dacă nimeream într-o finală cu moldovenii lui Porumboiu. Prietenii ştiu de ce!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII