32.3 C
Craiova
duminică, 9 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbaliştii craioveni înfruntă Dinamo

Baschetbaliştii craioveni înfruntă Dinamo

Cu o singură victorie în opt partide, jucătorii de la SCM-U Craiova vor să bată pe Dinamo, pentru a părăsi penultimul loc în clasament.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova primeşte sâmbătă, de la ora 18.00, vizita rivalei de-o viaţă, Dinamo Bucureşti, într-un joc din cadrul rundei a noua din Divizia A. În sezonul trecut, oltenii reuşiseră să învingă Dinamo, după o pauză de 15 ani de la precedentul succes. Acum, SCM-U ocupă penultimul loc în clasament, cu o singură victorie în opt partide, dar nici bucureştenii nu stau prea bine, contabilizând în actualul sezon doar două succese şi şase eşecuri. Antrenorul principal al craiovenilor, Marius Toma, nu concepe decât victoria în partida cu Dinamo. „Urmează un meci de tradiţie, un derbi al orgoliilor. Indiferent de poziţiile în clasament, confruntarea Craiova – Dinamo atrage un interes sporit. În ciuda eşecului din etapa trecută, cu Gladiator Cluj, mă aştept la o evoluţie bună din partea echipei noastre, la o dăruire totală. Nu iau în calcul decât varianta victoriei. Nu mai avem voie să facem paşi greşiţi. În cazul unui eşec cu Dinamo, vor fi urmări grele pentru unii dintre componenţii echipei“, a spus Toma. Cât despre startul nereuşit de sezon, antrenorul de la SCM-U a precizat că echipa încă are probleme: „Nu vreau să transmit mesaje false. Echipa nu s-a omogenizat, încă are probleme. Jucăm în salturi. Alternăm sferturi în care jucăm senzaţional de bine cu momente inexplicabile de cădere, în care nu am nici o soluţie de a-i readuce pe linia de plutire. În meciul cu Gladiator, o pauză de zece minute a făcut ca sfertul doi să-l câştigăm la 16 puncte, iar sfertul trei să îl pierdem tot la 16 puncte. Aşa ceva nu este posibil decât la minibaschet sau, cel mult, la juniori III. Nu putem vorbi de omogenizare când, deocamdată, nu avem ritm de joc, nici coerenţă pe parcursul meciului“.

Fetele au bătut Olimpia Bucureşti

Baschetbalistele de la SCM-CSS Craiova au învins, vineri dimineaţă, pe teren propriu, echipa Olimpia Bucureşti, scor 79-62 (19-22, 22-9, 20-17, 18-14) într-un joc devans din etapa a şaptea a Diviziei A, seria Sud-est. Antrenorul formaţiei din Bănie, Liviu Manea, a mizat pe jucătoarele: Drake (13 puncte, 15 recuperări), Huff (22 puncte, 16 recuperări), Sipoş (13p), Simionca (13p), Mingo (14p). Au mai intrat: A. Ştefan, Lungu (2) şi Gliga (2). În runda următoare, prima din retur, programată pe 21 noiembrie, SCM-CSS Craiova va juca în deplasare, cu BC Teleorman Alexandria.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS