14.8 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele din Bănie continuă şirul succeselor

Baschetbalistele din Bănie continuă şirul succeselor

SCM-CSS Craiova a învins cu scorul de 80-60 pe Rapid Bucureşti şi rămâne pe primul loc în seria sud-est a Diviziei A.

După trei etape disputate din acest sezon al Diviziei A de baschet feminin, seria sud-est, formaţia SCM-CSS Craiova este neînvinsă. Ultima „victimă“ a baschetbalistelor pregătite de soţii Liviu şi Daniela Manea este Rapid Bucureşti, echipă care a plecat sâmbătă din Bănie învinsă la o diferenţă de 20 de puncte, scor 80-60.
SCM-CSS a început în forţă partida din Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, şi a condus pe rând cu 11-0, apoi cu 15-1. Oaspetele, pregătite de Dan Militaru, nu au reuşit să înscrie decât şapte puncte în primul sfert, în timp ce craiovencele – 24 de puncte, jumătate dintre ele reuşite de Anca Şipoş. Oltencele şi-au adjudecat şi următoarele două sferturi, dar la diferenţe mai mici, 20-17, respectiv 20-19, în timp ce ultima repriză, în care Liviu Manea a mizat pe jucătoarele de rezervă, a fost câştigată la limită, scor 17-16, de către rapidiste. La SCM-CSS au evoluat: Drake (15), Huff (6), Şipoş (28), Simionca (10), Mingo (9). Au mai intrat: Jackson (10), A. Ştefan, Lungu (2) şi Gliga.
Per total, baschetbalistele din Bănie şi-au depăşit adversarele la toate capitolele, mai ales la aruncările de 3 puncte, unde giuleştencele au avut un procentaj dezastruos, 7,7%, transformând doar o aruncare din cele 13 încercări. În runda a patra, programată miercuri, Craiova va juca în deplasare, contra campioanei Municipal Târgovişte.
 
Băieţii, învinşi
la Timişoara

La masculin, SCM-U Craiova a plecat învinsă de pe terenul vicecampioanei Elba Timişoara, scor 94-73, partida disputându-se vineri seară în Sala „Constantin Jude“. Oltenii, conduşi de pe bancă de Marius Toma, au început foarte bine partida, iar după şase minute de joc conduceau cu 12-4, apoi cu 14-6. A urmat un forcing al bănăţenilor, cu Pesic în rol principal. Cu două minute înainte de finalul sfertului întâi, Elba a egalat pentru prima dată, scor 16-16, şi imediat a preluat conducerea. La finalul primului sfert, timişorenii erau în avantaj, scor 22-20, apoi nu au mai cedat iniţiativa până la final. La pauza mare, oltenii erau conduşi la o diferenţă de 17 puncte, scor 55-38. Sfertul trei a fost puţin mai echilibrat, elevii lui Dragan Petricevic impunându-se cu 24-21, iar în ultima repriză, când antrenorii celor două formaţii au trimis în teren jucători de rezervă, Timişoara s-a impus la limită, 15-14. Elba Timişoara a avut un jucător în zi de graţie, sârbul Milos Pesic reuşind să marcheze 37 de puncte. De la formaţia bănăţeană s-au mai remarcat Dzambic (17 puncte) şi Velickovic (13 p).
Oltenii nu au mai ratat atât de mult la libere, transformând 13 dintre cele 16 încercări (81,3%), însă la aruncările de trei puncte au avut un procentaj slab, 21,1%, reuşind doar patru aruncări din 19 încercări. Un exemplu al ineficienţei din spatele semicercului în echipa craioveană îl reprezintă sârbul Dragovic, care a ratat toate cele şase aruncări. Doar Matic (de două ori), Răducan şi Bassett au reuşit să înscrie de la 3 puncte pentru SCM-U Craiova.
Bassett a fost cel mai bun marcator din echipa craioveană, cu 30 de reuşite, urmat de Paşca (13), Dragovic (11), Matic (8), Răducan (5), Tasic (4) şi Harris (2). Utilizaţi mult mai puţin, Lăpădat, Andonie şi Iulian Corneanu nu au punctat în jocul de la Timişoara. Înaintea partidelor programate ieri în cadrul rundei a şaptea, Pesic şi Bassett conduceau în clasamentul eficienţei, dar şi al punctelor marcate. În runda a opta, care va avea loc sâmbătă, oltenii vor juca tot în deplasare, cu BC Gladiator Cluj Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS