7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCinci titluri naţionale pentru pugiliştii olteni

Cinci titluri naţionale pentru pugiliştii olteni

Pugiliştii olteni au obţinut cinci medalii de aur la Concursul Naţional de box, categoria tineret, găzduit de sala de festivităţi a Grupului Şcolar Industrial Energetic din Craiova. Timp de patru zile, cei 66 de participanţi, născuţi în anii 1992 şi 1993, au boxat pentru medalii, dar şi pentru a intra în vederile antrenorilor de la lotul naţional de tineret. Doi dintre reprezentanţii clubului CFR Marfă IRLU Craiova, Matei Ovidiu Bogdan şi Alexandru Vanţă, au câştigat medalii de aur. Matei s-a impus la categoria 51 kg, învingându-l în finală pe Andrei Stuparu, de la CSM Craiova. Vanţă a luat locul întâi la categoria 75 de kilograme, după ce a trecut în finală de ieşeanul Călin Dumitru, dublu campion la juniori. Vanţă şi Matei sunt pregătiţi de antrenorii Marcel Sârba şi Ion Dragomir.
Clubul Armata Craiova (antrenor Constantin Cucu) a obţinut o medalie de aur, prin Maike Cioacă (categoria 48 kg), care l-a învins pe Ştefan Căldăraş (BC Arad), şi una de broz, prin Irinel Olaru (categoria 64 kg). Pe lângă argintul obţinut de Stuparu, CSM Craiova (antrenori Vasile Fântână şi Constantin Buzduceanu) a mai câştigat şi patru medalii de bronz, prin Costel Pascu (54 kg), Mircea Miescu (69 kg), Gheorghe Cătălin Teodorescu (81 kg) şi Adrian Mincă (48 kg).
Ceilalţi doi pugilişti olteni medaliaţi cu aur la concursul din Bănie au fost Georgian Hau (81 kg), de la Dinamo – CSM Drobeta Turnu Severin şi
Marius Salan (60 kg, Minerul Jilţ Mătăsari). Din Gorj, Vasile Ovidiu Sichitiu (CSS Târgu Jiu) a luat argintul la categoria +91 kg, iar Vasile Petruţ (Jiul Rovinari) a obţinut locul trei la categoria 75 kg. Tot bronz a obţinut şi Traian Mihalache (51 kg) de la Aluminiu Slatina.

Rudel Obreja a făcut
o vizită-fulger

Constantin Cucu, organizatorul local al competiţiei, a spus ieri că totul a decurs bine:
„Într-una dintre zile a venit la meciuri chiar preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, şi a spus că în Craiova avem sportivi buni la această categorie de vârstă, ceea ce este încurajator pentru competiţiile importante din viitor, Mondialele şi Jocurile Olimpice pentru tineret. Competiţia a fost organizată de Box Club Universitatea Craiova şi de aceea le mulţumesc domnilor Frâncu, Chelu şi Petrescu. Fără ei nu puteam ţine concursul la Craiova“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS