20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCristi Chivu a obosit

Cristi Chivu a obosit

Căpitanul naţionalei acuză o stare de oboseală după numeroasele partide disputate cu Inter Milano în ultimul timp şi încă nu a efectuat un antrenament complet sub comanda lui Răzvan Lucescu.

Cristian Chivu, căpitanul echipei naţionale a României, a participat la al doilea antrenament de pregătire al primei reprezentative, însă s-a pregătit normal doar în partea secundă, deoarece acuză o stare avansată de oboseală.
Chivu a evoluat cu Inter Milano în Rusia, împotriva lui Rubin Kazan, în Liga Campionilor, apoi, după doar câteva zile, a fost din nou integralist, de data aceasta în Seria I, în partida cu Udinese. Jucătorul nu este accidentat, dar se simte foarte obosit.
În aceeaşi situaţie s-a aflat şi Cristian Panin, care s-a pregătit separat la început, apoi a intrat la joc alături de ceilalţi tricolori. Pe de altă parte însă, Costel Pantilimon şi Gigel Bucur, care au jucat pentru FC Timişoara luni, în meciul cu Internaţional Curtea de Argeş, din Liga I, s-au antrenat separat şi au plecat la vestiare cu 45 de minute înainte de finalul şedinţei de pregătire.
În prima parte a antrenamentului, Adrian Mutu şi Nicolae Grigore au efectuat doar alergări, în timp ce Dacian Varga a făcut mai multe sprinturi alături de secundul Bogdan Stelea.

„Vrem să apărăm
blazonul naţionalei“

Chivu a declarat că partida cu Serbia din preliminariile CM 2010 va fi foarte dificilă, însă tricolorii vor să obţină un rezultat pozitiv pentru a apăra blazonul primei reprezentative. „E un meci precum celelalte de până acum. Ne dorim un rezultat bun pentru a apăra blazonul echipei naţionale, dar şi pentru a rămâne în urna a doua valorică. Chiar dacă nu mai avem şanse de calificare, la fel ca în restul partidelor, vom trata adversarul cu foarte multă seriozitate“, a spus Chivu.
La rândul său, fundaşul echipei Palermo, Dorin Goian, a afirmat că românii vor merge la Belgrad pentru a face un meci cât mai bun: „Nu e plăcut să ştim că ei au şanse de calificare la turneul final şi noi nu. Am fi vrut să fie invers. Am început un nou drum şi trebuie să jucăm din ce în ce mai bine. Avem nevoie de rezultate pozitive, pentru a aborda cu încredere viitoarea campanie de calificare. Trebuie să înfruntăm realitatea în meciul cu Serbia, dar acum tragem ponoasele pentru ce am făcut înainte. Mergem acolo pentru a evolua cât mai bine“.
Goian a mai spus că naţionala României ar fi putut obţine mai mult în aceste preliminarii şi consideră că declinul tricolorilor a început după înfrângerea de pe teren propriu cu Lituania, scor 0-3. „Am jucat destul de prost în această campanie de calificare, din moment ce nu suntem mai sus în clasament. Cred că acel prim joc cu Lituania ne-a tăiat elanul, erau trei puncte pe care eram obligaţi să le câştigăm. De acolo a început declinul“, a conchis fostul jucător al Stelei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU