7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Banii vorbesc

După ultimele declaraţii date de părţile implicate în „cazul Bornescu“, devine tot mai clar că Adrian Mititelu, patronul Ştiinţei, e gata să-i dea drumul lui „Jose“ dacă primeşte suma solicitată.

Patronul Universităţii,  Adrian Mititelu, a reacţionat la zvonul conform căruia portarul Mircea Bornescu ar putea obţine drept de joc pentru Rapid în partida cu CFR Cluj. „Nu discut despre Bornescu. Nu va juca în meciul cu CFR. Să joace sârba de la Maglavit cu CFR. Bornescu este jucătorul Universităţii Craiova. Au fost nişte încercări timide de a-şi rezolva problemele cu Ştiinţa, dar nu au fost în stare să se ţină de cuvânt nici măcar două zile. Nu este vorba de negociat. A venit pe aici cu impresarul lui, am bătut palma din nou cu ei şi bineînţeles că nu au fost în stare să se ţină de cuvânt nici măcar pentru două zile. Deocamdată, rămâne definitiv, pentru că m-au supărat şi cu mine nu mai au nici un dialog. Bornescu, la ora asta, se află într-o situaţie foarte grea. Ba unul, ba altul încearcă să-l «ajute» şi îi fac numai rău. Rapidul vrea să-l ia pe Bornescu, dar vrea să-l ia cam gratis. Pe George Copos când l-am întrebat astă-vară de Bozovici, a spus că preţul lui este de cel puţin 800.000 de euro“, a spus Mititelu.

Transfer cotit?

Că Mititelu se ţine tare în coarne pentru a scoate nişte bani din transferul jucătorului o demonstrează şi declaraţia impresarului Florin Manea, cel care l-a însoţit pe portar la negocieri. Acesta susţine că s-a ajuns la un acord cu patronul Ştiinţei pentru rezilierea contractului, însă numai dacă se va transfera la o echipă din străinătate. „Am discutat cu domnul Mititelu şi ne-am înţeles ca Bornescu să îşi poată rezilia actuala înţelegere, însă numai în schimbul unei sume de bani. Nu se pune problema să meargă la Rapid sau la oricare echipă din România, înţelegerea e valabilă numai dacă Mircea se va transfera la o formaţie din străinătate. Suntem în discuţii cu mai multe echipe. Să vedem care e dispusă să plătească suma de reziliere“, a spus Florin Manea, pentru NewsIn. Conform mai multor surse, Mititelu vrea 250.000 de euro pentru a-l lăsa pe Bornescu să joace fotbal la altă echipă, şi nu doar sârba de la Maglavit.
„Jose“ este în ultimul sezon de contract şi se înţelesese în vară cu Mititelu să-şi găsească altă echipă, suma iniţială de transfer fiind stabilită la 500.000 de euro. Ulterior, aceasta a scăzut la jumătate, dar nu s-a reuşit transferul, Bornescu rămânând în stare de suspendare până în vara anului 2010. Declaraţia lui Manea i-a făcut pe mulţi dintre suporterii Ştiinţei să se gândească la un transfer spre Rapid, dar cu un mic ocol pe la o echipă din străinătate, pentru a nu se spune că Ştiinţa vinde jucători de valoare echipelor bucureştene.

„Geană“ a venit
cu norocul

Chiar dacă îl va pierde pe Bornescu, portar aflat şi în vizorul echipei naţionale, Adrian Mititelu este convins că Universitatea va ajunge în top în acest sezon. „Deocamdată, echipa este pe locul 12, arbitrii au contribuit şi ei să ajungă, acolo, dar va fi în primele trei. Sunt realist! Valoarea ei este să fie între primele trei. În acest an am pierdut cel puţin opt puncte din cauza arbitrajului, iar din cauza ratărilor, vreo zece“, a declarat patronul Craiovei.
Mititelu s-a declarat mulţumit de numirea lui Eugen Neagoe la cârma Ştiinţei, despre care a spus: „În primă fază, Eugen Neagoe a venit cu norocul şi cred că are ceva pozitiv: a reuşit să întrerupă seria ghinioanelor“. „Geană“ se dovedeşte mai inspirat, dar şi mai norocos decât predecesorul său, Daniel Mogoşanu, care, trecut la cârma echipei-satelit, a contabilizat patru înfrângeri în tot atâtea meciuri. Sub comanda lui Mogoşanu ca „principal“, Universitatea II Craiova nu a marcat nici un gol şi ocupă locul 15 în Seria C4.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII