20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportViciere de rezultat, pumni şi lacrimi

Viciere de rezultat, pumni şi lacrimi

FC Timişoara    1
Universitatea    1
Stadion
„Dan Păltinişanu“, spectatori – 9.000.
Au marcat: Mera (’61) / M. Costea (’43).
FC Timişoara: Pantilimon – Bonfim, Mera, Nibombe, Art. Karamian – D. Goga (’46, Cl. Ionescu), Alexa, Bourceanu (’70, Scutaru), Arm. Karamian – Parks (’73, Chiacu), G. Bucur. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.
Universitatea: S. Lung – Bărboianu, D. Stoica, Mitchell, Şoavă (’79, Dina) –  Prepeliţă, Dilevski (’61, Rose), Trică – Wobay (’73, V. Badea), M. Costea, Fl.Costea. Antrenor: Eugen Neagoe.
Cartonaşe galbene: Arm. Karamian, Pantilimon, Scutaru, Chiacu / Mitchell, Trică.
Cartonaş roşu: Mera (’62).
Au arbitrat: M. Bordean – M. Nagy, Ed. Crîngaşu.

La scorul de 0-1, neexperimentatul arbitru Bordean a validat golul egalizator al gazdelor, înscris însă după un fault asupra lui Lung, fază care a creat un meleu cu pumni şi îmbrânceli, iar după meci oltenii au plâns în vestiar.

Derbiul din Banat a avut, aşa cum se anticipa, consistenţă. Deşi gazdele porneau favorite, cei care au dominat aproape tot meciul, inclusiv tactic, au fost oaspeţii. Chiar dacă în prima repriză Timişoara a avut câteva ocazii de a marca (Goga, Gigel Bucur – bară transversală, Nibombe), lecţia de fotbal a elevilor lui Neagoe a fost evidentă. Trică şi Mihai Costea i-au dat emoţii lui Pantilimon, în timp de Alexa şi ceilalţi timişoreni au avut intrări peste limita regulamentului, dar neexperimentatul arbitru Bordean n-a sancţionat pe nimeni de la Timişoara. Cu două minute înainte de pauză, Prepeliţă a trimis un şut spre careul Timişoarei, iar Mihai Costea, acest „Benzema“ al Ştiinţei, a profitat de o gafă a lui Bonfim şi, de la 17 metri, l-a executat pe Pantilimon cu un şut la rădăcina barei, 0-1. Timişoara ar fi putut egala în minutul 45, dar şutul lui Arm. Karamian a fost blocat de apărătorii Ştiinţei.

Gol neregulamentar
al Timişoarei

La reluare, Florin Costea a fost la un pas de 0-2, dar „briliantul“ oltean s-a complicat în driblinguri în careul gazdelor şi Bonfim l-a deposedat de minge (’51). Timişoara a ieşit mai mult la joc şi a irosit două oportunităţi de a egala, prin acelaşi Arman Karamian (’53), apoi prin Parks (’59). Peste un minut, Mera a egalat: Silviu Lung, care a prins un balon şutat de Cl. Ionescu, a fost dezechilibrat de Mera, iar apoi acesta a trimis balonul în plasă, 1-1. După gol, jucătorii ambelor echipe s-au încăierat şi mai bine de două minute s-au împărţit pumni şi îmbrânceli, cel care a dat tonul fiind Mitchell, o ieşire violentă având apoi Parks. Cei doi ar fi trebuit sancţionaţi chiar cu cartonaş roşu, dar arbitrul Bordean a fost total depăşit de fază şi nu a îndrăznit să ia măsuri disciplinare, n-a scos din buzunar nici măcar cartonaşele galbene. Abia după două minute, la un atac dur al lui Mera asupra lui Trică, clemenţa arbitrului sibian nu a mai „funcţionat“ şi Bordean i-a arătat lui Mera cartonaşul roşu. În minutul 76, Ştiinţa a fost la o…bară de 1-2: D. Stoica – fotbalistul care sâmbătă a bifat meciul cu nr. 100 – a executat excelent o lovitură liberă, iar Nibombe a deviat mingea în transversală! În final, deşi erau în inferioritate numerică, bănăţenii au fost cei care au atacat, având câteva ocazii importante şi care ar fi putut aduce, nemeritat, victoria Timişoarei: Arm. Karamian (’86, intervenţie salvatoare a lui Lung ), Chiacu (’89), ultimul trimiţând, de la 3 metri, pe lângă bară. Ştiinţa, prin acest 1-1 de la Timişoara, a obţinut primul rezultat de egalitate din deplasare din cele 8 etape scurse până acum.

Neagoe: Meritam victoria

La finalul încrâncenatului meci din Banat, Eugen Neagoe a spus:„Din păcate, plecăm din Timişoara fără cele trei puncte şi nu din vina noastră. Meritam victoria, dar au fost mai multe greşeli, dar nu din partea jucătorilor. S-a văzut din cauza cui am pierdut, însă nu spun mai multe pentru că nu vreau să stau în tribune. Sunt convins că Lung a prins mingea la acea fază, sunt sută la sută convins că a fost fault în atac la golul lor. Mi-am felicitat băieţii pentru modul în care au jucat. La final, jucătorii plângeau în vestiar, nu le venea să creadă ce s-a întâmplat. Asta este, trebuie să ridicăm capul, mergem înainte!“.

Huzu: Lung a fost împiedicat să joace mingea

Imediat după meci, la GSP TV, fostul mare arbitru Aron Huzu a declarat că golul Timişoarei a fost înscris în condiţii neregulamentare. „Lung Jr. a fost împiedicat să joace mingea. Trebuia acordat fault la portar. După fază, trebuia să sancţioneze acele ieşiri violente. Mitchell şi Parks ar fi trebuit eliminaţi (…) Nu pot să înţeleg de ce Haţegan, arbitru internaţional, a fost doar rezerva lui Bordean la acest meci“.

Mititelu: Bordean
e nebun!

Greşelile arbitrului Bor-dean, care a fost recuzat înainte de meci de Universitatea, l-au înfuriat pe finanţatorul Craiovei. „E fault clar! Arbitrul ăsta e nebun! În 99 la sută din cazuri se dădea fault la acea fază (golul lui Mera, după ce acesta l-a faultat pe Lung – n.r.). A fost un joc foarte aspru făcut de cei de la „Poli“. Ar fi trebuit sancţionaţi din prima repriză cu cartonaşul roşu! E bătaie de joc, e al treilea meci când suntem făcuţi praf de arbitri. Se vede pe reluări cum Lung Jr. e lovit cu piciorul şi cu mâna de Mera în săritură. Tuşierul ce-a făcut?! A închis ochii!“, a spus Mititelu, printre altele, la GSP TV.
Suporterii Universităţii au afişat două bannere cu mesaje la adresa finanţatorului Mititelu: „Ştiinţa nu este afacerea ta“, „Un singur lucru ştim, cu tine nu reuşim“.

Trică: Arbitrii ar trebui să ne lase în pace!

Eugen Trică, unul dintre cei mai buni jucători din meciul cu Timişoara, a afirmat la GSP TV: „Uitaţi-vă cum pierdem punctele! La Iaşi trebuia să câştigăm, cu Rapidul am primit un gol din ofsaid, iar acum din nou ratăm aiurea victoria. Universitatea Craiova e cea mai frumoasă echipă din România, să nu-şi bată nimeni joc de ea! Arbitrii ar face bine să ne lase în pace“.

Sabău: Rezultat just

Tehnicianul formaţiei FC Timişoara, Ioan Ovidiu Sabău, s-a declarat dezamăgit de prima repriză reuşită de elevii săi, dar consideră că aceştia s-au revanşat după pauză. „Am făcut o primă repriză foarte slabă, fără construcţie, cu mingi la întâmplare şi lungi, şi a venit acea greşeală care a dus la 1-0 (0-1 – n.r.). În prima repriză, Craiova a jucat mai bine, dar în cea de-a doua am dominat, am avut cele mai importante ocazii. Karamian a ratat ocazii incredibile. Trebuie să avem mai multă încredere, să nu mai fim tensionaţi. E just scorul“, a spus „Moţul“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII