20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, neprogramată cu Oţelul Galaţi

Pandurii, neprogramată cu Oţelul Galaţi

Gruparea gorjeană este obligată de LPF să achite până în această seară datoria de un milion de euro, plus TVA, pe care o are faţă de clubul Dinamo, în cazul „Ilie Iordache“, altfel, nu va fi programată duminică, în campionat, cu Oţelul.

Liga Profesionistă de Fotbal a dat termen până astă-seară clubului Pandurii Târgu Jiu să rezolve litigiul cu Dinamo Bucureşti. În caz contrar, echipa lui Sorin Cîrţu nu va fi programată în etapa a 8-a, cu Oţelul Galaţi, ca o primă măsură luată în Comitetul Executiv al FRF. „Eu nu am făcut decât să pun în aplicare deciziile comisiilor jurisdicţionale. Am luat în discuţie astăzi (ieri – n.r.) în Comitetul Executiv decizia neprogramării echipei Pandurii. Am trimis deja hârtie către Pandurii, prin care îi înştiinţăm şi, dacă până mâine (astăzi – n.r.) nu vor rezolva litigiul pe care îl au cu Dinamo, nu vor fi programaţi în campionat. Este prima măsură împotriva clubului Pandurii, propunerea de dezafiliere urmând să fie luată în altă şedinţă a Adunării Generale, dacă nu se stinge litigiul“, a declarat şeful LPF, Dumitru Dragomir. Comisia de Soluţionare a Litigiilor din cadrul LPF obligase clubul Pandurii să achite clauza de un milion de euro către Dinamo Bucureşti în cazul „Ilie Iordache“, deoarece jucătorul fusese declarat liber de contract din vina pandurilor, însă gruparea gorjeană a contestat legalitatea acestei comisii, considerând că hotărârile ei sunt ilegale. Preşedintele Marin Condescu este în posesia unui document emis de Ministerul Tineretului şi Sportului care îi dă dreptate, MTS nerecunoscând ca legale deciziile LPF şi FRF, atâta timp cât statutul nu a fost aprobat de Tribunalul Bucureşti.

Condescu: Sunt
intimidări de doi bani

Marin Condescu refuză să pună în practică somaţia LPF chiar cu riscul de a pierde jocul cu Oţelul Galaţi la masa verde. Condescu consideră că are dreptate atâta timp cât Comitetul Executiv nu a luat nici măcar în discuţie dezafilierea echipei sale, trâmbiţată de preşedintele FRF, Mircea Sandu.
„Dacă Mircea Sandu nu a propus dezafilierea, aşa cum ameninţă de două luni, înseamnă că avem dreptate. Nici nu mă interesează că nu ne-a programat Liga Profesionistă de Fotbal. Sunt intimidări de doi bani. O să ne programeze, nu e nici un fel de problemă. Prima înfrângere a lor este astăzi (ieri – n.r.). Dacă nu ne dezafiliază înseamnă că toate acţiunile noastre sunt legale. Dacă fiecare dintre noi abandonăm când ne luptăm cu sistemul, până la urmă, sistemul ne îngenunchează. Nu jucăm un meci cu Oţelul. Considerăm că am pierdut cu 3-0 pe teren. Până duminică moare lumea şi învie din nou“, a declarat Condescu.
Conform ROAF, la două neprogramări, Pandurii Târgu Jiu va fi exclusă din campionat, însă şeful pandurilor susţine că până la meciul cu Dinamo, programat în etapa a 9-a, lucrurile vor fi lămurite. „În două săptămâni se decide totul. Când lupţi pentru un principiu, te baţi până la capăt. Lucrurile sunt pe calea cea bună. Dacă nu au luat în discuţie în Comitetul Executiv dezafilierea noastră, atunci ei sunt în defensivă. Faptul că ei au anulat şi conferinţa de presă de după Comitetul Executiv spune multe. S-a lăudat Mircea Sandu că ne dezafiliază şi acum…?“, a afirmat Condescu.

„Puştii“ revin în atenţia lui Cîrţu

Singurul lucru apreciat de Sorin Cîrţu după eliminarea prematură din Cupa României a fost prestaţia tinerilor jucători Rada, Diaconu, Pleaşcă sau Avrămescu, toţi debutanţi într-un joc oficial pentru Pandurii. În schimb, unii „veterani“, Marko Basara şi Nenad Kutlacic, au dezamăgit, Cîrţu ameninţându-i cu exilul la echipa secundă. „Nu ne-am pus mari speranţe în jocul de la Iaşi. Am vrut să vedem prestaţia unor jucători. Suntem mulţumiţi de atitudinea unor puşti. Sunt dezamăgit de prestaţia unora, Basara sau Kutlacic, trebuie să luăm nişte măsuri cu ei. Cei mici au jucat bine, ei sunt talentaţi şi de aceea trebuie să le acordăm atenţie. Unii or să stea mai mult alături de echipa mare, iar alţii or să meargă la echipa a doua. Mă refer la cei care au dezamăgit, pentru că nu are rost să mergem în gol în condiţiile în care le-am dat multe şanse şi nu au arătat“, a declarat Cîrţu. Marko Basara nu a fost pe placul tehnicianului încă de la început, fiindu-i impus de către conducerea clubului, în timp ce Kutlacic a revenit de la CSM Râmnicu Vâlcea, unde fusese împrumutat, fiind acceptat ca o soluţie de criză.

Raskovic stă două etape

Accidentat în Ghencea, atacantul Milanko Raskovic va lipsi în următoarele două jocuri ale pandurilor, cu Oţelul Galaţi (deocamdată, neprogramat) şi Dinamo Bucureşti. Raskovic a suferit o ruptură fibrilară de 1,2 mm la muşchii spatelui şi va fi obligat la repaus total timp ce cinci zile. „Am primit o lovitură la spate în jocul cu CFR Cluj şi am suferit o întindere, problemă care s-a agravat în partida cu Steaua. Voi rata meciurile importante, mai ales cu Dinamo. După cinci zile de repaus total, voi reveni la pregătire cu alergări uşoare, însă nu voi putea evolua în următoarele două etape“, a declarat Raskovic. Sorin Cîrţu are la dispoziţie doar trei soluţii ofensive, Stromajer, Tilincă şi Arrieta, nici unul dintre cei trei atacanţi nereuşind în acest sezon să marcheze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII