17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎncepe fotbalul mare

Începe fotbalul mare

Cele mai galonate echipe din Europa, dar şi câteva începătoare vor debuta astăzi în faza grupelor Ligii Campionilor, competiţie în care mâine va juca şi reprezentanta României, Unirea Urziceni.

Cea mai urmărită competiţie fotbalistică din Europa, Liga Campionilor, programează astăzi primele meciuri din faza grupelor ediţiei 2009/2010. Vor debuta echipele din Grupele A, B, C şi D ale competiţiei, printre ele numărându-se şi câteva foste câştigătoare ale trofeului, precum Juventus, Bayern, FC Porto, Milan, Marseille şi Real Madrid, dar şi alte formaţii mai puţin obişnuite cu o competiţie de o asemenea anvergură, cum ar fi Apoel Limassol, Maccabi Haifa, Wolfsburg sau FC Zürich.

Bordelezii lui Blanc merg la Torino

Unul dintre cele mai interesante dueluri din această seară se va consuma pe stadionul „Olimpic“ din Torino, unde Juventus primeşte vizita campioanei en-titre a Franţei, Bordeaux, care a reuşit să stopeze în Hexagon supremaţia de şapte ani a lui Lyon. Cu un antrenor nou faţă de sezonul trecut, Ciro Ferrara, şi cu câteva achiziţii de marcă (Felipe Melo şi Diego), Juventus pare favorită în meciul cu francezii şi e cotată şi cu prima şansă la câştigarea Grupei A. Din păcate pentru italieni, Diego s-a accidentat la meciul din campionat cu Lazio, suferind o contractură musculară, iar în locul său va evolua, cel mai probabil, tânărul Giovinco. De partea cealaltă, francezii vin după o victorie chinuită în campionat cu Grenoble (1-0), dar cu tot lotul valid şi speră într-un rezultat bun la Torino.
În celălalt meci al grupei, israelienii de la Maccabi Haifa întâlnesc pe teren propriu pe Bayern München.
Finalistă în ediţia trecută a Ligii Campionilor, Manchester United va juca în Grupa B pe un teren unde se obţin greu puncte, la Istanbul, în faţa campioanei Turciei, Beşiktaş. Sir Alex Ferguson nu-i mai are în lot pe Cristiano Ronaldo şi Carlos Tevez, jucători care au condus-o spre cucerirea trofeului în 2007, dar rămâne o formaţie redutabilă.
În cele patru deplasări pe care le-a făcut în Turcia în faza grupelor, Manchester nu s-a impus decât o singură dată, cu 2-0, în sezonul 1996/1997, graţie reuşitelor lui Beckham şi Cantona. Ultima dată când s-a deplasat la Istanbul, Manchester a pierdut cu 3-0 pe terenul aceleiaşi formaţii, dar era deja calificată în optimi.
Una dintre debutantele în competiţie, Wolfsburg, va întâlni în cadrul aceleiaşi grupe B, pe ruşii de la ŢSKA Moscova pe teren propriu, toate biletele de intrare pe „Wolfsburg Arena“ fiind epuizate în doar câteva ore de la punerea în vânzare.

Marseille versus Milan
în Grupa C

Alt meci ce se anunţă echilibrat este cel din Grupa C, dintre două echipe de tradiţie în campionatele lor, Olympique Marseille şi AC Milan. Dacă Marseille a avut un start de sezon bun în Franţa, clasându-se pe locul al treilea după cinci etape, Milan şi-a arătat punctele slabe în primele trei etape din Serie A, acumulând doar patru puncte. Cele două formaţii s-au întâlnit în 1993 în prima finală a Ligii Campionilor de când se dispută într-un format nou, câştig de cauză având atunci francezii cu 1-0, printr-un gol marcat de Basil Boli (‘43).
În Grupa C se va mai disputa partida FC Zürich – Real Madrid, în tricoul „galacticilor“ urmând să debuteze în Liga Campionilor noile achiziţii Cristiano Ronaldo şi Kaka.
În Grupa D se vor întâlni două foste formaţii antrenate de Jos Mourinho, Chelsea şi FC Porto, confruntarea urmând să se dispute pe arena „Stamford Bridge“. Londonezii au anunţat că au de gând să continue tradiţia din meciurile de debut ale fazei grupelor, ei obţinând aproape de fiecare dată victorii, ultima dată anul trecut, când s-au impus cu un categoric 4-0 în faţa lui Bordeaux.
Alt meci este cel dintre Atletico de Madrid şi Apoel Limassol, cu gazdele în postura de favorită. Spaniolii nu au mai întâlnit niciodată o echipă din Cipru, în schimb, pentru Apoel acesta nu este primul duel cu o echipă din Primera Division. Ultima partidă de acest gen s-a terminat rău pentru formaţia din Limassol, care a fost învinsă cu 8-0 de Deportivo la Coruna în 1995, în Cupa UEFA.
Celelalte partide, din grupele E, F, G şi H ale Ligii Campionilor sunt programate mâine, reprezentanta României, Unirea Urziceni, urmând să joace la Sevilla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS