23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStart lansat pentru Pandurii în noul sezon

Start lansat pentru Pandurii în noul sezon

Pandurii Târgu Jiu are cel mai reuşit început de sezon de la promovarea în prima ligă, deşi jocul echipei lui Sorin Cîrţu (foto) nu a cules aprecieri pe măsura rezultatelor în cele cinci etape disputate.

Cele nouă puncte acumulate în primele cinci etape ale sezonului în curs reprezintă pentru Pandurii Târgu Jiu cea mai înaltă cotă atinsă de gruparea gorjeană în Liga I comparativ cu aceeaşi perioadă a precedentelor patru sezoane. La polul opus se situează sezonul de debut, 2005-2006, când pandurii pregătiţi de Emil Săndoi (etapele 1-4) şi Viorel Hizo (etapa a 5-a) nu au câştigat nici un punct. Cu Eugen Neagoe pe banca tehnică, gorjenii au obţinut de două ori câte patru puncte, în sezoanele 2006-2007 şi 2008-2009, şi o dată opt puncte, în sezonul 2007-2008. Obişnuită cu prezenţa în subsolul clasamentului, Pandurii nu a coborât acum sub locul 11, ocupând chiar poziţia de lider pentru o etapă, iar în prezent se situează pe poziţia a şasea. Programul permisiv din primele etape a facilitat parcursul bun al echipei lui Cîrţu, în ciuda evoluţiei sub aşteptări a echipei, cu excepţia jocului cu FC Vaslui.
„Sorţii ne-au dat un început de campionat bun, am avut meciuri destul de accesibile, în afară de cel cu Vaslui. Puteam să avem chiar şi 12 puncte şi să fim pe primul loc, în fruntea clasamentului. Dar cred că, aşa cum zice şi preşedintele Condescu, ne vine rău când ne uităm în jos de acolo, de sus“, a comentat managerul general al pandurilor, Viorel Temelescu.
Sorin Cîrţu atrage însă atenţia elevilor săi să rămână ponderaţi, mai ales că urmează o perioadă foarte dificilă pentru gorjeni.
„Când baţi de fiecare dată e bine, e alt tonus, altă stare de spirit. Dar acum trebuie să fim ponderaţi, cu capul pe umeri pentru că, aşa cum am mai spus, campionatul este lung. Este o luptă continuă de 34 de etape“, a afirmat Cîrţu.
 
Unimătan – de unii
apreciat, de alţii criticat

Prestaţia centralului partidei de la Piatra Neamţ, Paul Unimătan, debutant în Liga I, a fost apreciată de conducerea administrativă a echipei Pandurii, nu şi de antrenorul Sorin Cîrţu. „Aş fi vrut să jucăm şi mai bine, însă ne-am lovit de o decizie care ne-a dezavantajat. Este vorba de faza din minutul 18, când portarul gazdelor trebuia eliminat pentru fault în careu. S-a văzut clar pe ceea ce s-a filmat. Dar aşa se iau deciziile, contra noastră. Se spune la final că arbitrul a greşit, şi gata. Dar invers nu se întâmplă, să greşească unii şi pentru noi“, a acuzat Cîrţu.
În schimb, managerul general al pandurilor, Viorel Temelescu, susţine că Unimătan a arbitrat perfect la Piatra Neamţ, spre surprinderea tuturor, în jocul câştigat de gorjeni cu scorul de 2-1. „Ştiam ce se întâmpla pe vremuri la Piatra Neamţ cu arbitrajul şi ne puneam semne de întrebare, având în vedere că fusese delegat un arbitru tânăr. A fost un arbitraj bun şi corect. Arbitrul Paul Unimătan era necunoscut înainte de acest meci. Cred că e un arbitru de viitor, e o tânără speranţă şi, spre surprinderea noastră, nu s-a întâmplat cum ne aşteptam. A fost un 11 metri corect. Dacă va continua aşa, va ajunge un arbitru bun“, a afirmat Temelescu.
Acesta crede că prezenţa arbitrilor străini în Liga I sunt „ifose de Dorobanţi“ ale conducătorilor de club din Bucureşti. „Am refuzat prezenţa arbitrilor străini şi chiar am formulat un document scris în acest sens. Nu mă feresc să spun că la cei care vor arbitri străini este vorba de ifose de Dorobanţi. Nu am înţeles bine de ce echipele mari vor arbitri străini, când ele, de fapt, ar trebui să se preocupe de jocul lor, de modul în care conduc şi sunt organizaţi în club“, a spus Temelescu. Observatorul jocului de la Piatra Neamţ i-a dat notă de trecere centralului Paul Unimătan, acesta primind 7,9, în ciuda erorii din minutul 18.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU