14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSchumi a început pregătirile

Schumi a început pregătirile

Septuplul campion mondial la Formula 1 şi-a început pregătirile pentru MP al Europei, iar după antrenamentul de la Mugello, a „tras o fugă“ la Budapesta, să vadă care este starea de sănătate a lui Felipe Massa.

Dacă joia trecută a folosit simulatorul, Michael Schumacher a parcurs sâmbătă 67 de tururi pe circuitul Mugello cu un monopost F2007, „încălţat“ cu pneuri slick de GP2, cel mai rapid tur al neamţului fiind încheiat, conform Ferrari, în 1’23’’736. Septuplul campion mondial şi-a început astfel pregătirea pentru Marele Premiu al Europei (Valencia), programat pe 23 august, la sfârşitul antrenamentului declarând că se simte excelent pe pistă. „E minunată revenirea pe circuit cu o maşină F1, chiar dacă e vorba de una de specificaţie 2007, împrumutată de la departamentul F1 Clienţi, cu pneuri slick folosite de obicei în GP2. Bineînţeles că nu există nici un fel de referinţă“, a spus înlocuitorul lui Felipe Massa. „După două tururi am reuşit să pilotez în timpi constanţi şi sunt mulţumit. Acum trebuie să vedem cum vor răspunde muşchii şi întregul corp în următoarele zile“, a punctat Michael Schumacher.
Programul din această săptămână încă n-a fost stabilit, căci pregătirea concludentă a septuplului campion mondial depinde de răspunsul FOTA la cererea scuderiei italiene, care a rugat celelalte echipe să permită desfăşurarea unui test cu monopostul F60, şi s-ar părea că echipele au fost de acord. „Cred că toate echipele FOTA au fost de acord să accepte cererea. Situaţia lui Felipe este regretabilă, iar acesta este un gest sportiv pe care sunt sigur că Ferrari îl va respecta“, a afirmat John Howett, unul dintre reprezentanţii Toyota.

L-a vizitat pe Massa

După şedinţa de pregătire de la Mugello, Michael Schumacher a zburat la Budapesta, unde l-a vizitat la spital pe brazilianul Felipe Massa, grav rănit în calificările MP al Ungariei din 25 iulie. Pilotul german, înlocuitorul brazilianului pe timpul indisponibilităţii acestuia la Ferrari, şi-a salutat fostul coechipier înainte de a-i lua locul la MP al Valenciei din 23 august, apoi a părăsit spitalul pe o ieşire secundară, fără a face declaraţii.
Medicul personal al lui Massa, Dino Altman, a precizat că pilotul de 28 de ani, operat în urma unei fracturi craniene, se simte tot mai bine: „Noaptea trecută (sâmbătă – n.r.) a mers prin holurile spitalului. Se reface rapid şi sper să-l văd la treabă cât de curând“. Massa ar urma să plece astăzi din Budapesta cu destinaţia Sao Paulo, unde este aşteptat de familie şi de prieteni.

Acordul Concorde a fost semnat

Sfârşitul de săptămână a consemnat şi risipirea tuturor zvonurilor privind viitorul CM de Formula 1, Max Mosley, preşedintele FIA, semnând noul Acord Concorde. Această înţelegere între cei trei parteneri – FIA, Bernie Ecclestone (deţinătorul drepturilor comerciale F1) şi echipe – reprezintă baza pe care se organizează Campionatul Mondial de Formula 1 şi prin care echipele participă şi împart succesul comercial pe sezoanele viitoare. Contractul a fost semnat după aproabarea sa de World Motor Sport Council, care şi-a dat acordul după ce a revizuit regulamentul tehnic şi sportiv. Acordul Concorde s-ar părea că va fi valabil până pe 31 decembrie 2012, echipele semnând introducerea unor restricţii cu privire la buget, mai exact pentru aducerea costurilor la nivelul celor de la începutul anilor ‘90. Pe site-ul FIA vor fi publicate în curând regulamentul tehnic şi cel sportiv care stau la baza Acordului Concorde.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS