17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMititelu, atac la Bornescu şi Copos

Mititelu, atac la Bornescu şi Copos

La conferinţa de presă de la prezentarea noului echipament, directorul executiv al clubului, Dan Stălinescu, a vorbit despre situaţia lui Mircea Bornescu, care se află sub contract cu oltenii, dar care se antrenează la baza de pregătire a Rapidului: „Este un act de neprofesionalism ca un jucător aflat sub contract să se antreneze cu altă grupare (…) Ne-a durut ce a făcut Mircea şi este un act urât de indisciplină. O să facem demersurile legale, iar forurile competente trebuie să ia măsuri“. „Mircea Bornescu a avut cu mine înţelegere, ca între doi bărbaţi, pentru o echipă de afară pentru o anumită sumă de bani. Am bătut palma şi ne-am înţeles. Ulterior, nu a mai ţinut cont de ceea ce a vorbit cu mine şi a încercat o inginerie împreună cu cei de la Rapid. A făcut un gest la care nu mă aşteptam din partea unui jucător pe care l-am cumpărat pe bani grei în urmă cu patru ani şi căruia i-am oferit, până anul trecut, cel mai bun salariu din echipă, cea mai multă atenţie, căruia i-am suportat toate gafele de-a lungul timpului şi reproşurile şi înjurăturile pe care mi le-au adus suporterii pentru că îl ţin în poartă când, de multe ori, din cauza lui, eram catalogat că am făcut blat sau alte lucruri. Am mers pe mâna lui, am acceptat să stea în poartă şi când i-a fost rău, iar acum, când a ajuns la maturitate şi îi este bine, a avut un sezon foarte bun, ne-a părăsit“, a afirmat, după amicalul de sâmbătă, finanţatorul Craiovei.

„Mi-e jenă să spun mai multe despre Bornescu…“
 
Bornescu a depus un memoriu la Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor prin care solicită să devină liber de contract, reclamând restanţe financiare din partea clubului. Din nou, Mititelu a dezminţit pretenţia lui „Jose“: „Chestiunea cu banii este o scorneală, o minciună. El a primit banii în avans, dar, probabil, ca să justifice gestul lui de a rămâne în Bucureşti, a încercat să arunce această chestiune pe piaţă. E ruşinos pentru un om ca el care, în cele mai multe cazuri, a primit banii în avans. Şi casa în care locuieşte acum în Bucureşti este plătită din banii Universităţii Craiova, pe care i-a primit în avans. Şi sper că are demnitatea să nu infirme acest lucru. Bineînţeles că evidenţele contabile vor confirma asta. Mi-e jenă să spun mai multe despre Bornescu, pentru că am ţinut la el mult, ca la un frate al meu mai  mic. L-am considerat un jucător fidel clubului Universitatea Craiova şi, repet, mi-a făcut o mare surpriză negativă prin această atitudine de om neserios“.

„Copos, om fără onoare, preşedinte fără scrupule“

Vorbind despre „şmecheria“ prin care Bornescu se antrenează la baza Pro Rapid în temeiul unui contract de închiriere între jucătorul Craiovei şi societatea care administrează cantonamentul giuleştenilor, Mititelu l-a acuzat pe finanţatorul „vişiniilor“ în termeni duri. „Pentru mine, George Copos este un om fără onoare. M-a sunat, i-am spus care-i situaţia cu Bornescu în urmă cu o lună, mi-a promis că n-o să se implice în aceste lucruri murdare. Acum a găsit o inginerie gen Loteria Naţională! Deci el, ca şi la Loterie, n-are, vezi Doamne, nici o treabă cu Bornescu. În schimb, Mircea a încheiat un contract cu firma lui Copos, Ana… (…) Este o minciună şi o inginerie de doi lei a lui Copos… Nu o să mai aibă nici un contact cu mine, nu o să-i mai răspund niciodată la telefon. Îl consider un om fără onoare, un preşedinte fără scrupule… Este un individ de care nu vreau să mai aud în viaţa mea. Nici dacă îmi dă un milion pe Bornescu, Mircea nu va primi acordul să joace la Rapid. Ştiu că încearcă să facă jocuri de culise pe la comisiile din Bucureşti, dar vă dau cuvântul meu de onoare că, dacă nu o să fiu judecat corect şi o să încerce să mi-l ia pe Bornescu cu japca, o să fac cel mai mare scandal din România care s-a făcut vreodată! Ei fac o mare greşeală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII