10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFC Argeş a fost retrogradată

FC Argeş a fost retrogradată

Comisia de Disciplină a LPF a dispus retrogradarea clubului FC Argeş în Liga a II-a, iar Cornel Penescu a fost sancţionat cu 300.000 de lei, fiind totodată declarat persona non grata. Alături de finanţatorul Penescu, au mai fost penalizaţi financiar şi declaraţi persona non grata şi colaboratorii acestuia de la FC Argeş, Cristian Mincă şi Gheorghiţă Pieca, foşti oficiali ai grupării din Trivale.
Fiul finanţatorului lui FC Argeş, Cornel Penescu, Andrei, a declarat că se aştepta la decizia retrogradării echipei piteştene în liga secundă în urma scandalului de corupţie din arbitrajul românesc, însă consideră nedrept verdictul dat de Comisia de Disciplină a LPF. „Mă aşteptam la o astfel de decizie, dar e nedreaptă. Mă gândesc că, atunci când tatăl meu va fi găsit nevinovat, cine ne va da nouă acest an înapoi? Vom face recurs, dar sunt convins că va fi în zadar“, a spus Andrei Penescu. Fiul lui Cornel Penescu a făcut referire la un caz similar din fotbalul portughez, în care verdictul s-a dat mult mai târziu: „Ştiu că în Portugalia a fost un caz similar, dar decizia a fost luată după mai mulţi ani. Acolo sunt oameni sănătoşi la cap. Din păcate, noi trăim în România“.
Andrei Penescu a mai spus că tatăl său va investi în continuare la clubul argeşean, iar lotul va rămâne acelaşi şi în Liga a II-a: „Lotul va rămâne aproape intact. Poate doar Cristi Tănase ar putea pleca. El merită să joace la o echipă mult mai bună decât FC Argeş. Este dorinţa tatălui meu să investim în continuare la echipă şi dorim ca la anul să promovăm iar în prima ligă“.

„Am scăpat parţial de Penescu“

Suporterii echipei FC Argeş au reacţionat după aflarea deciziei de miercuri seară a Comisiei de Disciplină din cadrul LPF de retrogradare a formaţiei şi au postat pe internet mesaje acuzatoare la adresa patronului, Cornel Penescu. Pe situl www.violafans.net, suporterii alb-violeţi şi-au exprimat bucuria faţă de declararea lui Cornel Penescu persona non grata în fotbal, într-un material cu titlul „Am scăpat parţial de Penescu“. „Penescu a fost declarat persona non grata în fotbal, acest lucru însemnând că nu va mai avea dreptul să facă parte din nici o conducere a unui club. De asemenea, Cristian Mincă şi Gheorghiţă Pieca au primit aceleaşi «onoruri». Mai avem un pas de făcut: să scăpăm definitiv de Peneşti, să vândă echipa altcuiva, să scăpăm şi de conducătorii aduşi de pe stradă, cum sunt Cătălin Barbu, Severius Stancu şi alţi indivizi. O vom lua de la capăt, în Liga a II-a, dar piteştenii sunt obişnuiţi să se «răzbune» pe terenul de fotbal. Va veni şi momentul în care toate nedreptăţile care s-au făcut împotriva noastră se vor răzbuna. Trebuie să rămânem uniţi. Hai, FC Argeş!“ este mesajul postat pe site-ul citat.

Revine Gaz Metan Mediaş în Liga I?

Formaţia Gaz Metan Mediaş, retrogradată pe teren, ar putea reveni în Liga I, după ce Comisia de Disciplină a LPF a decis retrogradarea echipei FC Argeş în Liga a II-a, însă piteştenii au termen cinci zile pentru recurs. La finalul sezonului, FC Argeş a ocupat locul 10, cu 44 de puncte, în timp ce Gaz Metan Mediaş s-a clasat pe locul 15, primul retrogradabil, cu 36 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU