14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPrezenţă numeroasă la CM de judo

Prezenţă numeroasă la CM de judo

Sala Polivalentă din Capitală va găzdui sâmbătă şi duminică ediţia 2009 a Cupei Mondiale de judo masculin, competiţie care va alinia la start peste 290 de judoka, din 23 de ţări. România va avea în concurs 44 de sportivi, delegaţiile străine cele mai numeroase provenind din Ucraina (21), R. Moldova (20), Franţa (18), Egipt (14) şi Brazilia (14).
Florin Lascău, secretarul general al FR de Judo, remarca, în cadrul unei conferinţe de presă, şi prezenţa unor judoka din Coreea de Nord (zece sportivi), ţară cu un judo foarte dezvoltat. România găzduieşte în 2009 a treia competiţie internaţională de judo, după CE de kata şi turneul internaţional de cadeţi Cupa Petrom de la Ploieşti. Lascău aprecia că acest concurs de Cupă Mondială va arăta nivelul actual al judo-ului masculin şi va permite lansarea unor judoka din rândul juniorilor în perspectiva JO 2012.
La întrecerile programate sâmbătă, la Sala Polivalentă, a fost confirmată şi prezenţa lui Marius Vizer, preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo.
Întrecerile Cupei Mondiale debutează sâmbătă, la ora 11.00, când au loc tururile preliminarii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS