5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, de râsul lumii

Ştiinţa, de râsul lumii

Mititelu a făcut „radiografia“ jocului echipei sale, concluzionând că, prin evoluţia lor, alb-albaştrii nu au făcut cinste fotbalului la meciul cu Steaua.

Speranţele suporterilor craioveni s-au năruit în meciul cu Steaua, odată cu trecerea timpului. Craiova a jucat ca la un meci de antrenament în Ghencea. Florin Costea a egalat şi a marcat momentul printr-o înjurătură, evitând să se bucure de faptul că în acel moment era golgheterul Ligii I, iar Dilevski, la 1-1, a ţintit transversala şi a început să râdă, fără să-l marcheze faptul că ratase o şansă importantă să preia conducerea în faţa rivalei de o viaţă a Ştiinţei. Reacţii care nu-şi găsesc explicaţie la un meci capital pentru atingerea unui obiectiv despre care s-a vorbit mult, calificarea Craiovei după nouă ani în cupele europene. Dominată şi biciuită de atacanţii adverşi, Ştiinţa a lăsat garda jos, dar şi punctele în Ghencea, consolându-se cu ideea că poate recupera terenul pierdut în ultima etapă, cu FC Vaslui, chiar în propriul fief.

Juveţii şi-au lăsat ambiţia în pat

Primul care a reacţionat după înfrângerea juveţilor a fost finanţatorul Adrian Mititelu, cel care a spus mereu că Ştiinţa şi-a jucat şi îşi va juca şansele corect. „Le-am zis că nu trebuie să pierdem jocul acesta, orice ar fi. Ei se pupau la finalul meciului. S-au strâns oamenii în centrul Craiovei să vadă meciul pe un ecran mare. Dacă vedeam altă echipă jucând aşa în ultimele 30 de minute, ziceam că e blat. Bag mâna în foc pentru jucători că nu au făcut blat. Le-a intrat în cap că au bătut pe Rapid, pe Dinamo, pe CFR, ce mai însemna meciul cu Steaua pentru ei“, a declarat Mititelu.
Oficialul oltenilor a adăugat că jucătorii nu vor mai avea zile libere, pentru că au avut liber cu Steaua. „Unuia i-a venit nevasta după şase luni şi s-a văzut, Florin Costea nu vrea să joace decât în stânga, fratele lui intră pe teren supărat. Ăştia sunt. Vor libere, dar nu mai văd ei nimic. O să vină şi sâmbătă, şi duminică la antrenament, să le intre mintea în cap. Din minutul 25 al primei reprize nu am mai jucat nimic. Probabil ei erau mulţumiţi cu un punct. Am jucat de râsul lumii. În ultimele 30 de minute am evoluat ca o echipă care nu are nici o legătură cu Europa League. Am căzut fizic. Toată săptămâna s-a vorbit de vedetele Craiovei. Acum jucăm cu Vasluiul care pe care. Preferam să nu mai fiu în situaţia de a mă califica în Europa League decât să stau cu astfel de emoţii“, a mai spus Mititelu.

„Puiu“ a pus paie pe foc

Dacă Mititelu a rostit cuvântul blat încercând să acopere ruşinea din Ghencea, fostul selecţioner al echipei naţionale, titratul Anghel Iordănescu, a spus că meciul Steaua – „U“ Craiova i s-a părut ciudat. „Surpriza pentru mine a constat în modul în care s-a prezentat Universitatea. Au evoluat ca şi cum ar fi fost blat. Atacurile Stelei s-au terminat mereu cu ocazii, de cele mai multe ori au intrat în spatele liniei de fund a Craiovei. E inadmisibil să te prezinţi aşa când ai ca obiectiv calificarea într-o cupă europeană. Din păcate, Universitatea nu a fost aceeaşi ca în meciul cu Rapid“, a spus Iordănescu la Sport.ro, alimentând speculaţiile care s-au făcut în jurul partidei din Ghencea. Mult mai direcţi au fost suporterii Ştiinţei, care au luat cu asalt site-urile comentând meciul, pe care majoritatea l-au considerat „blat“. Aceştia îşi susţin afirmaţiile aducând ca argument prestaţia juveţilor comparativ cu cea din Giuleşti,  conjunctura în care s-a disputat partida, pasul înapoi făcut în ultimele 35 de minute, schimbările efectuate de Jerry Gane, dar şi reacţia lui Florin Costea la gol.
Încercând să liniştească apele, interimarul Jerry Gane a spus: „Era normal ca Steaua să vină peste noi în repriza a doua, pentru că juca un meci decisiv şi aveau nevoie foarte mare de victorie. Steaua a meritat să câştige“. Mult mai vehement a fost finanţatorul Adrian Mititelu, care a reacţionat ieri: „Cei care susţin că acest meci a fost dat sunt nişte cretini şi nişte tâmpiţi! Jignesc o echipă devotată şi curată cum n-a avut Craiova până acum. Jignesc munca mea de atâţia ani. Niciodată n-am făcut aşa ceva şi nici n-aş putea să o fac!“.

Balaci crede
că ne-a lăsat mijlocul

Managerul general al Ştiinţei, Ilie Balaci, nu a găsit nici el prea uşor o explicaţie pentru înfrângerea ruşinoasă din Ghencea. „Am jucat slab. Nu ştiu care e explicaţia pentru evoluţia noastră din repriza secundă. Echipa nu e matură, în jocurile cu importanţă mare nu reuşeşte să se concentreze aşa cum ar trebui. Vreau să cred că tinereţea e motivul. În primele 45 de minute am fost acceptabili, dar după aceea am semănat cu un om cu dureri puternice de spate. Ne-am chinuit, nu am putut să mergem, ne-a durut rău de tot mijlocul“, a spus Balaci. Cât despre posibila preluare a Universităţii ca antrenor, Balaci a amânat discuţia pentru pauza competiţională. „În acest moment e exclus să devin antrenorul Craiovei. Mai este o etapă. Să se termine campionatul şi după aceea vom mai discuta“, a comentat „Prinţul“. După cum se ştie, chiar în ziua meciului cu Steaua, Adrian Mititelu anunţase că Ilie Balaci este o variantă pentru postul de antrenor principal la Ştiinţa, dar că mai are două-trei variante de antrenori din ţară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII