7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAdelina Ştefan, coşgheterul turneului final

Adelina Ştefan, coşgheterul turneului final

Chiar dacă echipa de junioare I de la CSSU – SCM Craiova a ocupat doar locul cinci la turneul final, trei dintre jucătoare – Adelina Ştefan, Iuliana Selişteanu şi Andreea Gligă – au obţinut distincţii individuale.

 

Baschetbalistele de la CSSU – SCM Craiova, pregătite de soţii Liviu şi Daniela Manea, s-au clasat pe locul cinci la turneul final al Campionatului Naţional rezervat junioarelor I (sub 18 ani), găzduit, de sala „Olimpia" din Bucureşti.

Oltencele au făcut parte din grupa A, unde au înregistrat trei eşecuri din tot atâtea partide, fiind învinse, pe rând, de formaţiile: Sportul Studenţesc (scor 79-61), Olimpia Bucureşti (86-64) şi CSS Bega Timişoara (52-49). În turneul pentru locurile 5-8, formaţia din Bănie a întâlnit, în primă fază, echipa Lapi Dej, pe care a învins-o cu scorul de 62-48, iar în lupta pentru locurile 5-6 şi-a luat revanşa în faţa celor de la CSS Bega Timişoara, pe care le-a depăşit cu scorul de 57-51. Deşi CSSU-Craiova nu a urcat pe podium, trei dintre jucătoarele pregătite de soţii Manea, toate trei componente şi ale echipei SCM-CSSU care evoluează în Divizia A, s-au aflat printre remarcatele competiţiei.

Adelina Ştefan a obţinut titlul de coşgheter al turneului, reuşind să înscrie în cele cinci meciuri 105 puncte, un procentaj de 23 de puncte pe meci.

 

Olimpia, noua campioană

 

Iuliana Selişteanu a fost desemnată cel mai bun recuperator, cu un procentaj de 11,60 de recuperări realizate pe partidă, iar Andreea Gligă ocupă primul loc în clasamentul paselor decisive, cu un procentaj de patru pase decisive pe meci.

Mai mult, Gligă se află pe locul trei şi în clasamentul celor mai bune marcatoare, cu un procentaj de 18,60 reuşite pe meci.

„Fetele au fost cam obosite la acest turneu, au avut o cădere de formă, pentru că mai disputaseră şi turneul de la tineret şi a fost obositor pentru ele. În plus, unele dintre ele au venit în timpul turneului la Craiova pentru a susţine teze la şcoală", a concluzionat antrenorul Liviu Manea.

Acesta a mizat la turneul junioarelor I pe jucătoarele: Iuliana Selişteanu, Andra Manea, Carmen Bonciog, Andreea Gligă, Laura Lungu, Elena Dragotă, Adelina Ştefan. Din lot au mai făcut parte Lorena Militaru, Andrada Barbu şi Roxana Constantinescu.

Campioană naţională a ieşit formaţia Olimpia Bucureşti, care a trecut în finala mare de fostele campioane în ultimele două ediţii la această generaţie, PH Cluj-Napoca, scor 80-54. Pe locul trei s-a clasat LPS CSU Galaţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU