14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMarele Premiu al Spaniei, râvnit de toţi piloţii

Marele Premiu al Spaniei, râvnit de toţi piloţii

Cea de-a cincea etapă din Formula 1 se anunţă extrem de interesantă, declaraţiile optimiste ale piloţilor prefaţând o întrecere spectaculoasă.

 

Rezultatele surpriză înregistrate în precedentele Grand Prix-uri nu au făcut altceva decât să-i ambiţioneze pe piloţi, fiecare cursă rămasă creând tensiune mare în rândul acestora. Marele Premiu al Spaniei, primul pe tărâm european din acest sezon, a devenit prioritatea tuturor participanţilor, podiumul fiind râvnit de toţi piloţii, dovadă stând declaraţiile făcute înainte de startul cursei din Barcelona, care va avea loc duminică, de la ora 14.55 (TVR).

Câştigarea a trei dintre cele patru etape disputate de la debutul sezonului 2009 le oferă celor de la Brawn GP încrederea că se pot menţine în continuare în lupta la vârf. „În timp ce noi am fost departe în primele curse, la fabrică s-a muncit extrem de mult la pachetul de upgrade pentru monopostul BGP001 şi aşteptăm cu nerăbdare să vedem rezultatele dezvoltărilor pe circuitul din Barcelona", a spus Ross Brawn, patronul echipei care a făcut senzaţie până acum. Acesta a fost completat de pilotul Jenson Button: „Ştiu pe dinafară circuitul de Catalunya şi am un sentiment foarte familiar cu privire la startul european al sezonului în acest weekend. Ştim că ne aşteaptă lupte importante de-acum înainte pentru a ne menţine în fruntea clasamentelor generale, dar sunt încrezător că suntem bine pregătiţi pentru a face faţă provocărilor care vor urma". Celălalt pilot al echipei Brawn GP, Rubens Barrichello, este conştient de importanţa cursei de duminică: „Marele Premiu al Spaniei este unul dintre favoritele mele, căci aici parcă începe într-adevăr sezonul".

 

Şi Ferrari se gândeşte la victorie

 

Pentru Ferrari, cea mai galonată echipă din Formula 1, sezonul european începe de la pragul de trei puncte şi penultimul loc în clasamentul general, fapt care a strânit orgoliul celor doi piloţi ai săi. „A trecut puţin mai mult de un an de când am câştigat ultima oară. În 2008, la Barcelona, am avut cel mai bun weekend alături de Ferrari: pole position, victorie şi cel mai rapid tur în cursă. Un pilot nu pierde niciodată dorinţa de a câştiga şi vreau să am din nou acel sentiment cât mai devreme cu putinţă", a afirmat Kimi Raikkonen. „Patru curse şi încă nici un punct, chiar dacă cel puţin Kimi a reuşit să adune câteva la Sakhir şi, astfel, Scuderia a făcut primul pas. Sper că MP al Spaniei va fi punctul nostru de lansare spre victorie", a punctat Felipe Massa.

Nici McLaren nu concepe să piardă puncte

 

Lupta pentru puncte rămâne obiectivul realist al celor de la McLaren Mercedes şi asta pentru că echipa britanică a început destul de slab sezonul pentru cei care au de apărat titlul la piloţi. „Programul primelor patru curse a fost foarte dificil pentru toată lumea, astfel că revenirea în Europa seamănă cu un nou start. După performanţele pozitive din Bahrain, suntem conştienţi că maşina noastră nu se va potrivi atât de bine carateristicilor pistei din Barcelona. Va fi interesant de văzut care va fi raportul faţă de celelalte echipe, cu toate că inginerii noştri sunt optimişti", a spus Lewis Hamilton.

Celălalt pilot de la McLaren Mercedes, Heikki Kovalainen, a reuşit să uite de accidentul suferit anul trecut pe circuitul din Catalunya, când a părăsit competiţia în elicopterul medical: „Revenirea pe circuitul unde anul trecut am avut acel accident nu înseamnă nimic: îmi place acest circuit – în 2007 am terminat al cincilea după o cursă grozavă. Sunt încrezător că întreaga echipă va putea obţine un rezultat bun şi în acest weekend".

 

BMW Sauber încearcă revigorarea

 

Toate speranţele echipei BMW Sauber stau în noile dezvoltări, care vor fi „aruncate" în cursa din Spania, motiv pentru care piloţii sunt nerăbdători să „alerge" pe circuitul din Catalunya. „Aştept cu nerăbdare cursa din Barcelona. Vom aduce un nou pachet aero şi sperăm să îmbunătăţim semnificativ performanţele arătate recent, căci obiectivul nostru este acela de a ne apropia de grupul fruntaş. Cred că putem pilota cu ochii închişi pe această pistă după cât de mulţi kilometri am parcurs aici", a spus Robert Kubica, completat de colegul său, Nick Heidfeld: „Echipa a pus multă energie în prinderea grupului fruntaş. Sper ca peformanţele noastre să fie mai bune decât cele ale rivalilor".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS