13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuel românesc în Asia: Andone versus Isac

Duel românesc în Asia: Andone versus Isac

Echipele antrenorilor români Ioan Andone (Al-Ettifaq) şi Doru Isac (foto) (Umm Salal) sunt deja calificate în optimile Cupei Campionilor Asiei şi ar putea să se întâlnească în fazele superioare ale competiţiei.

 

După meciurile de marţi, din grupele Cupei Campionilor Asiei, opt echipe şi-au asigurat deja calificarea pentru faza următoare a competiţiei, optimile Cupei. Acestea sunt: PFC Pakhtakor Taşhken (Uzbekistan), Al-Ittihad (Arabia Saudită), Umm Salal (Qatar), Al-Ettifaq (Arabia Saudită), Gamba Osaka (Japonia), Kashima Antlers (Japonia), Kawasaki Frontale (Japonia) şi Pohang Steelers (Coreea de Sud). Dintre aceste opt formaţii deja calificate, două sunt antrenate de români: Al-Ettifaq (Ioan Andone, principal) şi Umm Salal (craioveanul Doru Isac, antrenor secund).

 

Andone s-a calificat de pe primul loc din grupă

 

Formaţia arabă pregătită de Ioan Andone, Al-Ettifaq Dammam, s-a impus marţi, pe teren propriu, în faţa grupării din Uzbekistan, FC Bunyodkor, scor 4-0, într-un meci din cadrul etapei a 5-a din Liga Campionilor Asiei şi şi-a asigurat calificarea în optimile de finală ale întrecerii, contabilizând 12 puncte în Grupa D a Ligii Campionilor Asiei. În grupa C a competiţiei, qatarezii de la Umm Salal, pregătiţi de Gerard Gili (antrenor principal) şi Doru Isac (secund), au obţinut accesul în optimile de finală ale competiţiei cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor, Salal terminând la egalitate marţi, pe teren propriu, meciul cu Al- Jazira (Emiratele Arabe Unite), 2-2.

Doru Isac a declarat: „Am avut un meci neaşteptat de greu marţi, cu Al-Jazira. În prima etapă a confruntărilor din grupă, în meciul tur, i-am bătut pe cei de la Al – Jazira la ei acasă, cu 1-0. Acum, în retur, la pauză a fost 2-0 pentru ei! Dacă ar fi câştigat, Al-Jazira ar mai fi sperat la calificare în jocurile din ultima etapă din grupa C. La reluare, ne-am impus însă jocul cunoscut, iar atacantul Alaa Hubail a marcat două goluri în decurs de zece minute, scorul devenind 2-2, rezultat cu care s-a încheiat meciul. Al-Jazira este una dintre cele mai bogate formaţii din zonă, patronul echipei fiind cel care a cumpărat Manchester City".

 

Isac: Cea mai bună performanţă ca antrenor în Asia

 

Antrenorul Isac are experienţă şi rezultate în fotbalul din Japonia, Arabia Saudită şi Singapore, iar de câţiva ani activează la echipe din Qatar, printre care şi Al Sadd. Din vara anului trecut a fost numit secund la Salal. „Pentru mine, ca antrenor în Asia de peste 15 ani, această calificare cu Umm Salal în optimile Cupei Campionilor Asiei este o performanţă. Este meritul tuturor celor de la Umm Salal – finanţatori, jucători şi noi, cei trei antrenori, Gerard Gili (principal), Marc Levy şi eu (secunzi). Altfel, este destul de greu aici! Am rezistat mulţi ani deoarece m-am adaptat problemelor din zonă, deşi, ca român, am avut destule piedici de suportat. Este însă un principiu foarte important în munca unui antrenor profesionist, de care am ţinut cont: „Să ai puterea de a accepta ce nu poţi schimba, schimbă ceea ce poţi şi ai înţelepciunea să vezi diferenţa". Pentru mine, acest principiu a devenit un fel de rugăciune", a mai spus Doru Isac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS