19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia vrea victoria la Cluj

Energia vrea victoria la Cluj

Echipa de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu are nevoie de victorie pe terenul formaţiei „U“ Transilvania Cluj-Napoca, joc din etapa a XXIII-a a Ligii Naţionale, ca să mai spere la locul opt, ce i-ar permite să evolueze în finala Cupei României.

 

Disputa programată sâmbătă, de la ora 16.30, în Sala „Horia Demian" din Cluj-Napoca, este transmisă în direct de postul de televiziune TVR 3. Clujenii ocupă locul opt înaintea acestei partide, cu 20 de puncte, în timp ce Energia se află pe locul nouă, cu 19 puncte. „Mergem la Cluj şi trebuie să batem dacă vrem să ne ducem în 1-8. De fapt, noi trebuie să batem tot până la finalul sezonului", a spus antrenorul gorjenilor, Vasile Stângă. Liga Naţională de handbal masculin se reia după o lună de pauză, perioadă care le-a prins bine oltenilor, care au avut timp să-şi recupereze jucătorii accidentaţi. „Mazilu este recuperat, Truică nu mai are ghipsul pe deget, până şi Stojanovic este apt, cel puţin dacă mă iau după modul cum s-a antrenat în această săptămână. Măcar în ultimele patru meciuri care au mai rămas de disputat din acest sezon să ne ajute şi el. Singura problemă este aceea a lui Popescu, care a suferit o ruptură fibrilară", a spus Stângă.

 

Concentrarea, cheia victoriei

 

Tehnicianul grupării gorjene este convins că Energia va reuşi să se impună la Cluj dacă elevii săi nu-şi vor pierde concentrarea pe parcursul jocului, ambele formaţii fiind de valori egale. „Ca să câştigăm trebuie să fim concentraţi 60 de minute, să nu mai avem acele căderi inexplicabile, când adversarul îţi dă patru-cinci goluri unul după altul. Dacă vom juca foarte concentraţi şi îi vom ţine sub control pe clujeni, cel puţin în apărare, putem obţine un rezultat favorabil. Replierea şi repunerea rapidă a mingii sunt punctele forte ale viitorului nostru adversar, iar dacă vom reuşi să le anihilăm aceste două atuuri, avem şanse să câştigăm. Clujul are o echipă tânără, periculoasă. A făcut meciuri foarte bune şi a bătut chiar pe HCM Constanţa, viitoarea campioană a României. Ca lot, cei de la Cluj sunt cam la acelaşi nivel cu cel al Energiei. Este vorba despre o valoare sensibil egală, aş putea să spun că la noi am avea chiar un plus de experienţă", a afirmat Stângă.

La Cluj se câştigă greu, însă noi putem să o facem. Obiectivul rămâne calificarea în Cupa României, competiţie unde nu sunt favorite. În plus, dacă trecem de primul tur, orice se poate întâmpla. Primele opt echipe ale campionatului sunt puternice. Calculele sunt simple. Cu opt puncte din ultimele patru etape putem ocupa şi locul şapte şi aşa am evita Constanţa, dar am da peste Dinamo sau Reşiţa", a spus Gore Popescu, preşedintele clubului gorjean.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS