14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVa fi iarăşi fiestă?

Va fi iarăşi fiestă?

Liderul Dinamo a fost făcut KO în 1975, 3-0 pentru Ştiinţa, într-un meci în care Mircea Lucescu a primit cartonaş roşu, dar mai-marii federaţiei l-au „suspendat“ ulterior doar cu o mustrare. Victoria categorică a Universităţii împotriva liderului a generat o adevărată sărbătoare în Craiova, aşteptată şi în această seară de suporterii olteni.

 

În returul campionatului 1974/1975, pe 25 mai 1975, fostul „Central" a găzduit derbiul campionatului Universitatea – Dinamo, echipa departamentală a MAI fiind atunci, ca şi acum, pe primul loc în clasament. La ora 10.00, peste zece mii de suporteri deja se aflau în tribunele „Centralului", iar cu mai mult de patru ore înainte de primul fluier tribunele erau pline ochi – peste 40.000 de spectatori!

Prima repriză a fost echilibrată, 0-0 la pauză. La reluare, oltenii au atacat poarta liderului, iar în minutul 57 Zoltan Crişan a marcat, 1-0. În acelaşi minut, Mircea Lucescu l-a lovit pe Victor Niculescu, iar arbitrul Nicolae Rainea l-a eliminat, arătându-i lui Lucescu, corect, cartonaşul roşu. O paranteză care demonstrează cine a fost Dinamo în acei ani, cu ce „arme" a luptat împotriva Craiovei şi nu numai: Mircea Lucescu, pentru cartonaşul roşu, a primit drept suspendare o… mustrare! Craiova a continuat ofensiva, iar la o centrare a lui Crişan, Oblemenco, a trimis balonul în plasă, cu capul, 2-0 (’80). Liderul Dinamo a fost făcut KO cu trei minute înainte de final, Crişan „mişcând" tabela de marcaj pentru a treia oară, 3-0! În tribunele „Centralului" şi apoi în oraş a fost o adevărată fiestă braziliană. Dinamo a rămas însă pe primul loc, iar Craiova, pe doi.

 

Victor Niculescu („Fonfo“): Fraţii Costea îi vor executa pe câini

 

Fostul jucător al „campioanei unei mari iubiri", Victor Niculescu, a comentat derbiul din această seară cu Dinamo: „Ştiinţa îi va executa pe dinamovişti, aşa cum am făcut-o şi noi pe vremuri. Florin Costea îi va executa pe câini, ajutat de fratele său, Mihai. Avem un moral bun, trebuie să le închidem gura infatuaţilor de la Dinamo. Craiova fierbe, simt asta, iar mâine seară (astăzi – n.r.) cred că pe «Ion Oblemenco» va fi infern, o atmosferă senzaţională. Totuşi, băieţii să fie foarte atenţi, Dinamo este pe primul loc, nu este o echipă oarecare. Sper însă în victoria oltenilor".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS