17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLa căţei, goluri la căţei!

La căţei, goluri la căţei!

„U“ Craiova – Dinamo

Stadion „Ion Oblemenco“, astăzi, ora 21.00 – Antena 1.

Formaţii probabile:

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă – Wobay, M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Dinamo: Lobonţ – Blay, Tamaş, Moţi, Bruno Simao – Torje, N’Doye, Papa Malik, Ad. Cristea – M. Niculae, Dănciulescu. Antrenor: Mircea Rednic.

Vor arbitra: Cr. Balaj – Oct. Şovre şi D. Mudura.

Suporterii olteni aşteaptă o victorie mare din partea Ştiinţei, care şi-a propus în acest sezon clasarea pe podiumul Ligii I.

 

Atunci când Universitatea Craiova întâlneşte Dinamo, toată Oltenia doreşte victoria. O victorie aşteptată de şase ani pe „Ion Oblemenco", reuşită ce ar veni într-un moment bun pentru juveţi, care se gândesc deja la un loc pe podium şi chiar la accederea în Champions League. Visul frumos al craiovenilor ar putea continua dacă alb-albaştrii trec astăzi peste coşmarul Dinamo, pentru că, indiferent de ce s-ar spune, Dinamo este o echipă de temut în acest moment. „Urmează un meci mult aşteptat, în care să sperăm că visul suporterilor Universităţii Craiova de a învinge din nou pe Dinamo, după foarte mult timp în care nu am reuşit să o facem, se va împlini. Batem cu 1-0. Avem valoare să câştigăm acest meci. Sper că presiunea nu îi va afecta pe unii dintre jucători noştri mai tineri şi că vom avea şi şansă. În fotbal, dacă nu ai şi şansă, nu faci nimic", a spus patronul Adrian Mititelu.

Dinamoviştii au încercat să contraatace şi să taie elanul oltenilor, fiind convinşi că vor pleca neînvinşi din Bănie. „Pe cei de la Craiova îi lăsăm să doarmă, să se dea mari, iar Dinamo va vorbi pe gazon. Discutăm mai multe după meci", a avertizat acţionarul „câinilor", Vasile Turcu. Despre importanţa meciului cu Ştiinţa a vorbit şi antrenorul Mircea Rednic, acesta declarând: „A trecut sărbătoarea cu Rapid, acum avem un meci şi mai greu la Craiova. Foarte bine că ei se cred deja învingători, au avut rezultate bune, i-am urmărit şi la Galaţi, ne mobilizează declaraţiile lor. Vom lua o opţiune serioasă la titlu dacă învingem Craiova şi Vaslui. Oltenii vor evolua fără presiune, au jucători buni, stau bine în teren, pasează bine, iar cel mai mult îmi place Florin Costea. Dorel Stoica a jucat foarte bine cu Serbia, în afara autogolului, iar cu Dinamo toţi vor să facă meciul vieţii".

 

Niculescu vrea
să înscrie în Bănie

 

Dinamoviştii cred că solicitarea pentru test antidoping a Universităţii la meciul cu Dinamo este doar un tertip pentru a pune presiune mai mare asupra echipei lor. „Voiam să propunem şi noi efectuarea testului antidoping după meci. Vrem să-l facă toţi jucătorii ambelor echipe, ba chiar şi antrenorii. Putem face şi două controale dacă vor. Nu mai bine fac ei unul antipraz? Poate au văzut că ne-am dopat cu fotbal", a reacţionat „Puriul".

Aflat în revenire de formă, fostul craiovean Claudiu Niculescu a anunţat că este gata să înscrie în porta lui Bornescu. „Sunt pregătit pentru acest meci. Ne dorim să câştigăm la Craiova. Au o echipă valoroasă, nu degeaba au jucători la naţională, au înscris patru goluri celor de la CFR. Ne motivează atmosfera ostilă de la Craiova, un meci deosebit pentru mine, am jucat acolo. Îmi doresc să înscriu pe «Ion Oblemenco», pentru că n-am reuşit să înscriu împotriva Craiovei decât în «Ştefan cel Mare». Se creează presiune cu testele antidoping, ei vor să câştige cu orice preţ. De când eram acolo ştiu că o victorie împotriva lui Dinamo e cea mai importantă", a spus Niculescu.

Pentru a proteja echipa dinamovistă de eventualele atacuri ale fanilor craioveni, s-a decis ca hotelul în care stau bucureştenii să fie păzit nonstop de jandarmerie, plimbările prin oraş să se facă sub escorta forţelor de ordine, iar la stadion să fie transportaţi cu un autobuz vechi, în timp ce autocarul propriu să fie dus într-o unitate militară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

44 COMENTARII