20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, pe Argeş în jos

Pandurii, pe Argeş în jos

FC Argeş 2

Pandurii Târgu Jiu 1

Stadion „Nicolae Dobrin“, spectatori 3.000

Au marcat: Dulcea ’31, ’59 / Raskovic ‘20.

FC Argeş: Boşneag – M. Stan, Cazan (’26, N. Diţă), Lăcustă, Poenaru – Năstăsie, Bazzi, Tameş, Cr. Tănase (’85, Doman) – Dulcea, Kamara (’64, Ad. Iordache). Antrenor: Ionuţ Badea.

Pandurii: Mingote – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – Hidişan (’60. Al. Piţurcă), Stângă, Vancea (’70, Luţu), Stancu – Tremonti, Raskovic (’65, Tilincă). Antrenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Kamara, Diţă, Poenaru / Chibulcutean, Rusu.

Au arbitrat: I. Ivan – C. Bochiş, Ov. Maier.

Echipa lui Sorin Cîrţu continuă seria eşecurilor, dar se menţine deasupra liniei retrogradării.

 

Fără să beneficieze de susţinerea morală a preşedintelui Marin Condescu, rămas la Târgu Jiu, pandurii au dat senzaţia că pot obţine un rezultat pozitiv la Piteşti, mai ales că elevii lui Sorin Cîrţu au deschis scorul în minutul 20. Stancu i-a furat o minge lui Cazan, a şutat la colţul lung, Boşneag a respins în faţă şi Raskovic a marcat primul gol oficial din 2009 al gorjenilor, 0-1. Acelaşi Raskovic a avut şansa, câteva minute mai târziu, să sancţioneze apatia gazdelor, dar a fost blocat în ultimul moment. FC Argeş a revenit în atac şi internaţionalul Cristi Tănase l-a remarcat pe Mingote cu o lovitură de cap din opt metri (’31). Portughezul nu a mai avut reacţie însă la lovitura lui Dulcea, un minut mai târziu. Tameş a executat de pe stânga o lovitură liberă şi Dulcea a marcat uşor, cu capul, din şase metri, 1-1. Pandurii au acuzat şocul egalării şi apărătorii lui Cîrţu au continuat să le ofere gazdelor mingi pe tavă, dar Tănase, destul de şters, a ratat cu puţin cadrul porţii de la câţiva metri. Ultimul fluier al primei reprize l-a găsit pe Sorin Cîrţu foarte nervos, acesta reproşându-i centralului Ivan că a acordat gazdelor cu prea multă uşurinţă lovituri libere de la marginea careului. În discuţie a intervenit şi Badea, care i-a cerut arbitrului să-l elimine pe tehnicianul pandurilor.

 

Al. Piţurcă, inamicul publicului

 

Fanii din tribunele stadionului din Trivale nu au uitat nefericitul moment din tur, când Alex Piţurcă i-a provocat o fractură jucătorului formaţiei FC Argeş Monel Cârstoiu şi l-au înjurat pe gorjean când şi-a făcut apariţia la încălzire. Piţurcă nu a rămas dator şi a răspuns cu aceeaşi monedă. „Este evident faptul că în turul campionatului a avut o intrare care nu ţine de fotbal la Monel Cârstoiu, un tânăr foarte talentat, care se afla în vizorul echipei naţionale, şi era normală pe undeva ostilitatea publicului, pe care noi, cei din staff-ul echipei, nu o putem controla. Piţurcă este un jucător bun, care poate să joace oricând la echipe mai puternice", a comentat Ionuţ Badea incidentul. De altfel, Piţurcă a continuat să fie huiduit la fiecare atingere de balon după ce fiul selecţionerului a fost trimis în teren de Cîrţu.

 

Apărare fragilă

 

Elevii lui Cîrţu au avut şansa după pauză să revină în avantaj, dar Stângă, Raskovic şi Chibulcutean au trecut, pe rând, pe lângă mingea centrată în faţa porţii de Stancu. Dulcea, în schimb, a fructificat şansa sa şi l-a executat la colţul lung pe Mingote, după ce a câştigat duelul fizic cu Chibulcutean, 2-1. Sorin Cîrţu a mutat ofensiv, în căutarea punctului pierdut, cu Piţurcă, Tilincă şi Luţu, dar în ciuda dominării totale şi a ocaziilor create nu a reuşit egalarea. Arbitrii întâlnirii s-au „remarcat" în finalul jocului, când l-au eliminat pe Poenaru pentru două galbene la semnalizarea arbitrului de rezervă Cristina Dorcioman, însă jucătorul argeşean avea un singur cartonaş, Ivan revenind asupra deciziei după minute bune de parlamentări.

Gorjenii, cu autobaza

 

Secundul pandurilor, prezent la întâlnirea cu presa, Florin Bejinariu, a spus: „Am făcut o partidă bună, rezultatul este nedrept. Am condus, din nefericire, am pierdut pe fondul lipsei de concentrare în faţa porţii. Am avut multe ocazii în finalul meciului să redresăm situaţia. Suntem în continuare într-o zonă fierbinte, dar jocul echipei ne dă încredere că ne putem reveni cât mai curând. Debutanţii Martinovic şi Grecu au intrat bine în joc, nu au făcut greşeli personale, şi-au făcut datoria şi pe viitor vor evolua mai bine. Cu Steaua sper să ne mobilizăm mai bine şi să luăm punctele de care avem mare nevoie". Antrenorul formaţiei FC Argeş, Ionuţ Badea, a afirmat că echipa sa nu a putut practica un fotbal de calitate din cauza antijocului oaspeţilor. „Am câştigat un joc foarte important din punct de vedere al moralului. Este prima victorie din retur, am întâlnit un adversar dificil, incomod şi cu un antijoc cum de mult nu am văzut. Am retrăit momente din meciul tur, când jocul a fost lăsat prea liber pentru fotbal. Nu este baschet, dar nici să jucăm la limita supravieţuirii, cu capete sparte şi lovituri sub centură. Îmi felicit jucătorii pentru dăruire. Am dovedit că pe teren propriu suntem invincibili", a afirmat Badea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS