19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCSM a învins în derbiul Olteniei

CSM a învins în derbiul Olteniei

CS Municipal 1

FC Drobeta 0

Stadion „Municipal“, spectatori 5.000.

A marcat: Enache Câju (penalti, ‘83).

CS Municipal: Perianu – Pasăre, C. Dinu, Vişa, Goge – I. Popa (Orac ‘53), Săceanu (Gârlă ‘60), S. Popescu (Roszel ‘75), Dobre – Câju, Stromajer. Antrenor: Alin Artimon.

FC Drobeta: Hârşu – Roşianu (Stroe ‘37), Amzucu, Ignat, Epure, Mitic – Gărgălie, Moutihno (Jenaru ‘70), Păun – Crişan (Poenaru ‘46), Bârză. Antrenor: V. Mănescu.

Au arbitrat: M. Drăgănescu (Breaza), E. Crângaşu (Ploieşti) şi Gabriel Stroe (Ploieşti).

Fotbaliştii de la CSM Vâlcea au început partida de pe propriul teren cu severinenii de la Drobeta cu gândul că pot ajunge pe locul secund în cazul unui succes. De partea cealaltă, oaspeţii au declarat că îşi doresc toate cele trei puncte pentru a mai spera la rămânerea în cursa pentru promovare. În aceste condiţii, presiunea a fost mare pe ambele echipe. FC Drobeta s-a aşezat pe trei rânduri în apărare, iar vâlcenii au dominat, dar fără a risca prea mult. Prima repriză a fost săracă în faze de poartă, singurele ocazii fiind semnate de Câju în minutele 10 şi 27. Gazdele au cerut şi o lovitură de la 11 metri după o jumătate de oră de joc, atunci când mingea şutată de Stromajer l-a lovit în mână pe Roşianu. Centralul Drăgănescu a considerat că nu a existat intenţie şi la pauză a fost scor alb, 0-0.

 

Trei puncte mari

 

Elevii lui Alin Artimon au început în forţă mitanul secund şi la numai două minute de la reluare Dobre a nimerit bara transversală cu o lovitură cu capul din interiorul careului. Vâlcenii au continuat să domine, dar oaspeţii s-au apărat şi au părut să tragă cu dinţii de un rezultat de egalitate. FC Drobeta a apăsat pe acceleraţie, însă, spre finalul meciului, Moutihno şi Gărgălie l-au evidenţiat pe Perianu cu şuturi puternice, portarul CSM-ului salvând miraculos în două rânduri. Artimon a introdus în careu artileria grea, Gârlă, Roszel şi Orac forţând victoria. Cu şapte minute înainte de final, Stromajer a şutat puternic de la marginea careului, mingea l-a lovit în mână pe Stroe, iar Drăgănescu a arătat punctul cu var. Enache Câju a transformat fără emoţii lovitura de la 11 metri şi CS Municipal a obţinut trei puncte mari care trimit gruparea din Zăvoi pe locul secund al ierarhiei, promovant în primul eşalon la finalul sezonului. „Prea puţin mă interesează locul pe care îl avem acum în clasament. Mă va interesa poziţia noastră numai după meciul de pe propriul teren cu FC Târgovişte, din ultima etapă a campionatului".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU