19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDiaconu nu mai boxează cu Branco

Diaconu nu mai boxează cu Branco

Meciul „Rechinului“ contra lui Silvio Branco a fost anulat după ce promotorul italianului nu şi-a respectat obligaţiile.

 

Pugilistul Adrian Diaconu nu îşi va putea apăra titlul mondial WBC la categoria semigrea în faţa boxerului Silvio Branco, pentru că promotorul italianului, Salvatore Cherchi, nu şi-a respectat obligaţiile de organizare. Anunţul a fost făcut de preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, care s-a arătat îngrijorat de faptul că pugilistul nostru este demoralizat, în plus nu a mai boxat de aproape un an. „Acest meci nu va mai avea loc pentru că promotorul meciului nu şi-a respectat obligaţiile, nu s-au plătit garanţiile, nu s-au încheiat contracte, iar noi am depus plângere la WBC. Pentru Adrian Diaconu nu este bine, el pe 19 aprilie face un an de când nu a mai boxat şi s-a pregătit pentru acest meci. WBC va hotărî ce se va întâmpla. Din câte am înţeles, el este supărat, dar nu are ce face, va boxa într-un meci sâmbătă", a explicat şeful FR de Box, Rudel Obreja.

Adrian Diaconu trebuia să-l întâlnească pe 10 aprilie pe Silvio Branco într-un meci în Peninsulă, în care românul îşi punea în joc titlul mondial WBC. Italianul are 41 de ani şi a câştigat titlul de campion mondial WBA la versiunea semigrea. El are 57 de victorii, dintre care 34 prin KO, nouă eşecuri (trei prin KO) şi două remize. Adrian Diaconu a cucerit pe 19 aprilie 2008, la Bucureşti, titlul mondial interimar la categoria semigrea a versiunii WBC, după ce l-a învins la puncte pe americanul Chris Henry.

 

„Rechinul“ va trebui să se mulţumească doar cu Whittom

 

După ce meciul cu Silvio Branco a fost anulat, Adrian Diaconu va fi nevoit să boxeze sâmbătă la Montreal, într-o gală la Centre Bell, cu pugilistul canadian David Whittom, într-o luptă de opt runde în care nu îşi va pune centura în joc. „Rechinul" nu a mai boxat la Montreal din mai 2007, iar ultima sa luptă datează din 19 aprilie 2008. „Sunt foarte fericit că mă voi reîntâlni cu amatorii boxului din Montreal. A trecut foarte mult timp de când nu am mai simţit atmosfera din Centre Bell. Sunt pregătit să lupt cu Whittom. M-am pregătit pentru Branco, dar lupta a fost anulată. Am nevoie să boxez, sunt pregătit pentru acest lucru. Nu ştiu dacă voi fi la nivelul meu cel mai înalt, asta voi vedea la ora partidei", a explicat Diaconu.

Antrenorul pugilistului român, Pierre Bouchard, a afirmat că meciul cu David Whitton a fost o alegere logică după anularea disputei cu italianul Silvio Branco: „Adrian este fericit că poate urca în ring la Montreal. Este adevărat că am fost dezamăgiţi după anularea disputei din Italia, dar cel mai important este că el poate reveni în competiţii. Whittom a fost o alegere logică. Puglistul canadian este pregătit de luptă, este în formă şi îl cunoaştem. Pentru Adrian nu este un adversar ideal, dar este adecvat în aceste condiţii".

Main event-ul galei în care va boxa Diaconu este disputa dintre Timothy Bradley şi Kendall Holt, ce reprezintă o unificare a centurilor mondiale la categoria superuşoară, versiunile WBC şi WBO. În reuniunea de sâmbătă din Centre Bell va mai avea loc duelul dintre mexicanul Librado Andrade (27 de victorii – două înfrângeri) şi ucraineanul Vitali Ţipko (22-2), în cadrul categoriei supermijlocii. Învingătorul acestui meci îl va înfrunta pe pugilistul român Lucian Bute, în următorul său meci obligatoriu de menţinere a centurii de campion modial în versiunea IBF, ce se va disputa în toamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS