20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSuper Liga, în atenţia UEFA

Super Liga, în atenţia UEFA

Presa internaţională a informat că forul fotbalistic european este dispus să susţină organizarea unei noi competiţii, Super Liga Europeană, care să înlocuiască aceste două competiţii intercluburi, Liga Campionilor şi Cupa UEFA. Asociaţia Cluburilor Europene, care reprezintă cele mai puternice 137 de cluburi de fotbal din Europa, a discutat în cadrul unei întâlniri la Nyon despre posibilitatea înfiinţării unei „Super Ligi“, potrivit publicaţiei franceze France Football, în timp ce cotidianul Gazzetta dello Sport scrie că UEFA este dispusă să susţină proiectul. Super Liga ar putea să fie formată din trei divizii, fiecare cu 20 sau 22 de cluburi, cu echipe care promovează şi altele care retrogradează.
Preşedintele UEFA, Michel Platini (foto), a afirmat că, deşi este un tradiţionalist, va analiza cu atenţie sugestiile de modificare a organizării competiţiilor fotbalistice europene intercluburi.
„Toată lumea ştie care este filosofia mea legată de competiţiile europene, dar lumea se schimbă şi trebuie să fim atenţi în acest caz“ a explicat Michel Platini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS