19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa va juca o finală de cupă europeană

Ştiinţa va juca o finală de cupă europeană

Peste cinci-şase ani, conform finanţatorului Mititelu, Universitatea va egala performanţa „Craiovei Maxima“ din 1983, semifinalistă a Cupei UEFA, ba chiar o va depăşi.

Duminică seară, răspunzând la un post de radio din Craiova unor întrebări ale suporterilor Universităţii, finanţatorul oltenilor a vorbit despre problemele actuale ale echipei, a dat un pronostic pentru partida de vineri cu Poli Iaşi, apoi a anunţat obiectivele pe termen scurt şi lung ale echipei-fanion a Olteniei. „Este un retur istoric pentru Universitatea Craiova. Din două puncte de vedere, spun eu acest lucru. În primul rând, va confirma dacă, într-adevăr, avem de-a face cu o generaţie de mare valoare, aşa cum eu susţin în continuare şi fac acest lucru cu tărie. În al doilea rând, acest retur va avea şi altă însemnătate, pentru că va crea premisele pentru următorii cinci-zece ani în fotbalul craiovean, adică va face din Universitatea un club puternic în următorii ani. Asta nu înseamnă că, dacă terminăm pe patru-cinci, nu vom fi o echipă puternică, dar va fi mult mai uşor pentru campionatul de anul viitor, pentru tot ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc. Universitatea Craiova ar câştiga o poziţie de start, foarte importantă pentru următoarea ediţie“, a spus Adrian Mititelu despre partea a doua a ediţiei actuale de campionat.

Sper să câştigăm la Iaşi

„Teoretic, Poli Iaşi este o echipă de bătut, dar va fi foarte greu. Este o echipă cu experienţă, au un antrenor foarte bun şi care va încerca să ne surprindă. Sunt convins de acest lucru (…) S-au schimbat multe la ei, nu mai au nici o legătură cu echipa din tur. Este altă stare de spirit. Va fi un meci foarte greu pentru noi, dar pe care sper să-l câştigăm“, a punctat finanţatorul Craiovei. Acesta a afirmat că va încerca să ajungă la Iaşi, pentru a susţine echipa: „Vreau să fiu alături de băieţi, să-i sprijin sufleteşte, moral. Cred că, dacă sunt alături de ei, în tribună, o să reuşesc să le insuflu puţin din puterea mea psihologică“.
Adrian Mititelu a făcut apoi previziuni privind viitorul echipei din Bănie. „Universitatea Craiova va egala, cel puţin, asta-i părerea mea, acea performanţă din 1983 (când „Craiova Maxima“ a jucat semifinala Cupei UEFA cu Benfica – n.r.). Sunt convins că tot ceea ce se întâmplă acum la club va duce la un asemenea rezultat. Repet, peste cinci-şase ani, Universitatea Craiova va putea să joace o finală de cupă europeană“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII