17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportNae Ungureanu: Şi Ştiinţa poate lua campionatul

Nae Ungureanu: Şi Ştiinţa poate lua campionatul

Fostul jucător şi antrenor al Universităţii crede că toate formaţiile din faţă, inclusiv echipa olteană, pot spera, teoretic, la titlul acestei ediţii de campionat.

– Ce faceţi, unde sunteţi?
– Sunt în Craiova. Aşteptam să jucăm amicalul cu Universitatea, deşi vremea de afară cred că ne-a dat peste cap planurile.
– Ar trebui amânată începerea returului?
– Totul depinde de vreme. Dacă va fi o vreme ca astăzi (vineri – n.r.), ar fi normal să se amâne.
– La Internaţional Curtea de Argeş este o enclavă oltenească serioasă. Care vă sunt obiectivele?
– Conducerea tehnică este, într-adevăr, alcătuită din foşti fotbalişti ai Universităţii Craiova: Fane Stoica, eu, Vasile Mănăilă, Vali David, la care trebuie adăugat jucătorul Ovidiu Stoianof. Ce facem? Muncim, vrem să facem treabă bună. Asta înseamnă că vrem să urcăm în clasament (la sfârşitul turului, Internaţional Curtea de Argeş s-a situat pe locul V – n.r.). Vrem să fim în top, ca să zic aşa.
– Înţeleg că la Curtea de Argeş este o bază de top, iar pentru sezonul viitor, 2009/2010, există obiectiv promovarea…
– Dacă ne ajută Dumnezeu!

Cred că oltenii pot să se califice într-o cupă europeană

– Altfel, cum apreciază Nae Ungureanu turul Universităţii Craiova?
– Opinia mea este că oltenii au reuşit un tur foarte bun, iar cu puţină atenţie putea fi şi mai bun. Şi aici mă refer la greşelile de arbitraj care au fost împotriva Craiovei. Dacă şi în retur vor juca la fel de bine ca în prima parte, obiectivul acestui sezon, calificarea în cupele europene, ar fi posibil de realizat.
– Finanţatorul Craiovei, şi nu numai, se teme în retur de arbitraje potrivnice oltenilor…
– Arbitrajele vor fi, probabil, aşa cum au fost întotdeauna.
– Adică?
– Cu greşeli, cu semne de întrebare, cu fel şi fel de necunoscute, ca să zic aşa. Dintotdeauna Craiova a avut probleme cu arbitrajul, a pierdut puncte foarte importante – atât înainte de 1989, cât şi după. Trebuie ca echipa, în primul rând, să joace fotbal, şi să o preocupe mai puţin problema arbitrajului. Bine, dacă vor fi (iarăşi) greşeli flagrante, atunci datele problemei se schimbă…

Victor Piţurcă trebuie lăsat să-şi vadă de pro-blemele de la naţională

– Se anunţă un retur de foc!
– Şi eu zic la fel. Cred că o să fie cel mai disputat retur de până acum.
– Pe cine vedeţi campioană?
– Este foarte greu de răspuns la această întrebare acum. Toate echipele din faţă, inclusiv Universitatea Craiova, au dreptul să spere la titlu, deoarece teoretic au toate şansele.
– A început un fel de campanie împotriva selecţionerului Victor Piţurcă?
– Nu este momentul. Trebuie lăsat să-şi vadă de problemele lui de la echipa naţională, inclusiv de selecţia jucătorilor pentru meciuri. Naţionala României are de jucat în această primăvară două partide foarte importante, adică este important să fie lăsat în pace.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII