19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCîrţu: Nu ne-am atins obiectivele

Cîrţu: Nu ne-am atins obiectivele

Pandurii Târgu Jiu a încheiat primul cantonament de pregătire din Turcia, care a urmărit, cu preponderenţă, acumulările fizice, însă rezultatele nu sunt pe măsura aşteptărilor băncii tehnice. Accidentările i-au dat bătăi de cap antrenorului Sorin Cîrţu, acesta având tot lotul la dispoziţie doar în prima zi a stagiului, tehnicianul acuzând voalat că unii jucători s-au dat accidentaţi. „A fost un prim stagiu de pregătire în care ne-am propus să atingem anumiţi parametri de pregătire fizică generală şi o formă sportivă necesară jocurilor de verificare. Nu prea sunt aşa de mulţumit de rezultat, pentru că la ce s-a întâmplat pe aici nu prea s-au atins aceşti parametri. Asta, dacă ne gândim la anumiţi jucători şi la starea lor de sănătate, care nu le-a mai permis să se antreneze o perioadă. Sunt jucători precum Ghindeanu – cu o întindere, Orac – pe care îl dureau tibiile, Simion – cu o contractură şi Mândrean, care au absentat foarte mult şi au un număr foarte mare de antrenamente lipsă, chiar consecutive. În mare parte, după părerea mea, este vorba de accidentări subiective şi cred că, din punctul acesta de vedere, jucătorii respectivi nu au atins nivelul de pregătire pe care noi ni l-am propus“, a declarat Cîrţu.

Acesta nu-şi explică de ce unii dintre jucătorii săi au cedat aşa uşor, mai ales că au avut condiţii bune de pregătire. „Sunt şi puţin iritat de ce s-a întâmplat, pentru că, la ceea ce li s-a oferit, nu este admisibil să nu se antreneze. Au fost condiţii foarte bune de alimentaţie, de vitaminizare şi de refacere, un teren foarte bun şi am fost surprins de participarea la antrenamente a unor jucători şi de faptul că au cedat atât de uşor. În mare, s-au dăruit şi majoritatea fotbaliştilor au participat la antrenamente“, a mai spus Cîrţu.

 

Pejic rămâne la Pandurii

 

Testat de Pandurii Târgu Jiu în Antalya, internaţionalul bosniac Matijas Pejic l-a convins pe antrenorul Sorin Cîrţu şi oficialii clubului au demarat deja procedurile de transfer. El va semna contractul cu Pandurii în minivacanţa dintre cele două cantonamente. Bosniacul joacă fundaş stânga, oferindu-i mai multă libertate lui Sorin Cîrţu în alcătuirea echipei, tehnicianul putându-i distribui pe Cardoso şi Stancu în alte roluri. Cea mai mare parte a jucătorilor împreună cu antrenorii secunzi au revenit aseară în ţară să îşi vadă familiile, urmând să se întoarcă în Antalya pentru cel de-al doilea stagiu. Cardoso, Mingote, Tremonti şi Arrieta au ales să rămână în Turcia şi se vor pregăti în această perioadă cu Sorin Cîrţu. Duminică după-amiază, pandurii se vor reuni la Târgu Jiu, unde vor susţine un antrenament sub comanda lui Florin Bejenariu, iar luni echipa va pleca spre Bucureşti, pentru ca marţi să ajungă iarăşi în Turcia. Cel de-al doilea stagiu de pregătire va fi de 12 zile, între 2 şi 15 februarie, şi este programat tot la Lara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS