20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii, învinşi de Slovacia

Tricolorii, învinşi de Slovacia

Elevii lui Aihan Omer au încercat să-şi apere facilul avantaj de pe tabela de marcaj, dar, preocupaţi prea mult de faza defensivă, au „uitat“ să atace, permiţându-le handbaliştilor slovaci să „zburde“ pe final de meci şi să-şi adjudece victoria.

 

Marcaţi de rezultatul înregistrat cu Ungaria, când au pierdut cu 31-21 (13-16), după ce fuseseră „vioara întâi“ trei sferturi din întâlnire, elevii lui Aihan Omer au încercat să nu repete „isprava“ în meciurile cu Argentina, Australia şi, mai ales, cu Slovacia. Dacă selecţionata de la Antipozi şi cea din America de Sud nu au avut valoarea şi puterea de a ţine pasul cu Vali Ghionea şi compania, Slovacia a profitat din plin de apatia tricolorilor în ultimul sfert de oră din duelul decisiv, pentru prezenţa în grupele principale.

România a pierdut practic pe mâna ei, scor 28-23 (12-13), şi asta pentru că s-a temut prea mult să nu greşească şi, din păcate, tocmai asta s-a întâmplat. Elevii lui Aihan Omer au continuat să joace deschis, ambele combatante mergând „cap la cap“ până în minutul 43, când au încercat desprinderea. Din nefericire, primul pas l-a făcut naţionala noastră, care s-a concentrat prea mult pe faza de apărare, iar în atac s-a grăbit să finalizeze, evidenţiindu-i nemeritat pe portarii Richard Stochl şi Teodor Paul. Nici slovacii nu aveau de gând să rişte, dar, văzându-i pe români că nu se pot reorganiza din „mers“, au ieşit la joc şi au profitat de acţiunile indecise ale tricolorilor şi de starea acestora de oboseală. Inevitabilul s-a produs, România a pierdut un meci în care a lăsat impresia că ar fi putut câştiga dacă nu s-ar fi temut prea tare să greşească, elevilor lui Aihan Omer rămânându-le acum misiunea a se clasa pe un loc onorabil în turneul de consolare (locurile 13-24), denumit „Cupa Preşedintelui“, unde tricolorii vor juca împotriva Cubei (astăzi), a Kuweitului (mâine) şi a Spaniei (luni). În grupele principale s-au calificat Franţa, Ungaria şi Slovacia.

 

Hassan a salutat revenirea tricolorilor

 

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF), egipteanul Moustafa Hassan, a afirmat că apreciază revenirea României la un turneu final după o pauză de 14 ani. „România nu reprezintă o necunoscută pentru mine. Am fost alături de conducerea FRH şi de preşedintele României, Traian Băsescu, în perioada în care au încercat să obţină găzduirea CM în detrimentul Croaţiei. Salut revenirea României la un turneu final al CM după o pauză de 14 ani“, a spus Moustafa Hassan.

Selecţionerul Aihan Omer a spus după ratarea calificării în grupele principale ale CM, că lucrurile se vor schimba foarte curând la echipă. „De-acum înainte ştim ce ne aşteaptă, pentru că dorinţă a existat, nebunie a existat, însă puterea şi clarviziunea din faza finalizării au lipsit. Slovacii au un lot de 16 jucători din care 14 sunt titulari la echipe puternice din Europa. Noi avem doi-trei şi nici ăia nu joacă titulari. Cei care vor mai rămâne la naţională, plus tinerii care vin din urmă şi care vor fi integraţi în lotul primei reprezentative au împreună cu mine obiectiv calificarea la JO de la Londra“, a spus Aihan Omer.

 

Paleu a demisionat

 

Vicepreşedintele FRH, Petre Paleu, a afirmat că a demisionat şi că va rămâne un sponsor simbolic al naţionalei masculine de handbal atâta timp cât aceasta va fi pregătită de Aihan Omer. „Am spus că voi demisiona şi am făcut-o. Eu sunt un om de cuvânt şi ceea ce spun fac. Voi rămâne cu sufletul alături de echipa naţională, ca un sponsor simbolic, dar numai atâta timp cât pe bancă va fi Aihan Omer, şi asta pentru că sunt sigur că naţionala masculină va începe să aibe rezultate foarte curând. Aihan Omer este un antrenor foarte bun. Cei mai mulţi bani îi voi investi în echipa de fotbal Ceahlăul Piatra Neamţ“, a spus Petre Paleu, care declarase înaintea meciului cu Slovacia că are deja demisia scrisă şi o va înainta în cazul unei înfrângeri în ultimul meci.

Petre Paleu a ocupat funcţia de vicepreşedinte al FRH din 2004 şi s-a implicat foarte mult în activităţile naţionalei masculine, susţinându-l pe Aihan Omer atunci când acesta era propus la funcţia de selecţioner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS