14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOltchim atacă în Norvegia

Oltchim atacă în Norvegia

Oltencele îşi asigură calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor dacă nu pierd cu Larvik.

 

Mâine, de la 17.15, ora României, Oltchim Râmnicu Vâlcea va juca în Norvegia cea de-a cincea partidă din Grupa C a Ligii Campionilor Europeni. „Galacticele“ vor întâlni pe Larvik, formaţie care are în componenţă şase campioane olimpice, dar care are emoţii mari în Liga Campionilor după ce în runda precedentă a pierdut clar la Koprivnika. Pentru elevele lui Ivica Rimanic, calculele sunt simple, un rezultat pozitiv în Norvegia fiind echivalent cu asigurarea din punct de vedere matematic a calificării în grupele principale. Chiar şi o înfrângere, dar la mai puţin de patru goluri diferenţă, le dă şanse mari oltencelor de a câştiga Grupa C.

În cealaltă partidă a grupei, Podravka se va deplasa în Rusia, la Togliatti, şi în cazul în care oaspetele pierd, Oltchim este calificată, indiferent de rezultatul din Norvegia. Partida cu Larvik va fi condusă la centru de doi arbitri sloveni, Tomo Vodopivec şi Robert Krasna. În clasament conduce Oltchim (6 puncte, golaveraj 126-102), urmată de Larvik (4 puncte, golaveraj 118-115), Podravka (4 puncte, golaveraj 108-111) şi Lada (2 puncte, golaveraj 104-128).

 

Surpriza lui Rimanic

 

În delegaţia care a plecat în această dimineaţă spre Norvegia a fost inclusă şi Narcisa Lecuşanu, care s-a accidentat la Campionatul European, la ultimul meci susţinut de naţionala României contra Croaţiei, şi a suferit o operaţie la pometele stâng. „Lecuşanu este o handbalistă de mare valoare de care avem nevoie, dar nu vom risca nimic în ceea ce o priveşte. Va juca numai atunci când medicul echipei îşi va da acceptul“, a spus tehnicianul campioanei României, Ivica Rimanic. Narcisa nu ştie dacă va putea juca pe tot parcursul întâlnirii din Norvegia: „Eu m-am antrenat normal în ultima perioadă, dar vin după o accidentare şi fetele m-au menajat. Este un pic riscant, dar vom vedea ce va fi. Sper să ajut echipa cât voi putea de mult. Chiar dacă a pierdut în Croaţia, Larvik este cel mai periculos adversar din Grupa C a Ligii Campionilor. Asta nu înseamnă că noi nu ne putem impune. Avem şanse mari pentru a obţine un rezultat pozitiv şi pentru a tranşa calificarea în grupele principale ale Ligii Campionilor. Dacă reuşim un joc cum a fost cel din runda trecută cu Lada Togliatti avem şanse mari“.

Lotul deplasat de Oltchim în Norvegia este următorul: portari: Luminiţa Huţupan, Talida Tolnai; extrema dreaptă: Elena Avădanii; inter dreapta: Steluţa Luca; centru: Roxana Gatzel; interi stânga: Adina Meiroşu, Narcisa Lecuşanu, Adriana Ţăcălie, Clara Vădineanu, Gabriella Szucs; extreme stânga: Valentina Ardean-Elisei, Iulia Puşcaşu; pivoţi: Oana Manea, Rita Borbaş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS