19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMutu, mulţumit de realizările de până acum

Mutu, mulţumit de realizările de până acum

La aniversarea a 30 de ani, atacantul român s-a declarat satisfăcut de cariera sa şi a pri-mit şi laude din partea unui fost jucător legendar al Fiorentinei.

 

Cel mai bun jucător român din ultimii ani, Adrian Mutu, legitimat în prezent la Fiorentina, a împlinit ieri 30 de ani. Briliantul a declarat că este mulţumit de realizările din cariera sa şi se gândeşte la viitor, mai ales că vrea să joace din nou cu Fiorentina în Liga Campionilor.

„Un bilanţ al carierei? Este o aniversare importantă, chiar dacă nu sunt foarte fericit că îmbătrânesc. Sunt mulţumit cu ceea ce am realizat până acum în cariera mea şi sper să pot continua aşa şi să câştig trofee“, a afirmat Adrian Mutu în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc la centrul de pregătire de la Marbella. Atacantul român speră ca în 2009 să reuşească să se califice din nou cu Fiorentina în grupele Ligii Campionilor. „Ne dorim să terminăm pe locul patru şi să mergem în Ligă. Condiţia mea fizică este bună. Vechile probleme s-au rezolvat şi sunt fericit că am trecut peste ele, aşa că sper să joc cât mai multe meciuri. Ieri, nu am jucat deoarece am simţit oboseală. Acum, sunt fericit că sunt la dispoziţia lui Mister“, a mai spus jucătorul român.

 

Vrea să-l vadă pe Gilardino golgheter

 

Purtătorul tricoului cu numărul zece de la Fiorentina susţine că doreşte ca Gilardino, colegul şi totodată prietenul său de la gruparea „viola“, să câştige titlul de golgheter al campionatului Italiei. „Sper ca Gilardino să fie golgheterul campionatului. A revenit după o perioadă dificilă. Mă simt foarte bine alături de el în atacul echipei. Nu mi-am pierdut entuziasmul în privinţa jocului, dar vreau să-i demonstrez ceva antrenorului. Echipa începe să se maturizeze, evoluţia noastră este tot mai bună. Mereu apar probleme când se schimbă lucrurile, dar am format un lot puternic“, a mai afirmat fotbalistul Fiorentinei. Adrian Mutu evoluează din 2006 la Fiorentina, după ce a mai jucat la FC Argeş, Dinamo, Inter, Verona, Parma, Chelsea şi Juventus.

 

 

Antognoni: Românul este un jucător perfect

 

Fostul internaţional italian Giancarlo Antognoni a declarat, pentru cotidianul Corriere Fiorentino, că atacantul român al echipei AC Fiorentina, Adrian Mutu, este un jucător perfect. „Adrian s-a maturizat foarte mult în plan mental şi acest lucru se vede în teren. Acum este un jucător complet, iar experienţele negative din trecut l-au întărit. Astăzi este perfect şi cred că are o baghetă magică pentru că ne încântă mereu. Îmi place foarte mult“, a spus Antognoni, fostul jucător al Fiorentinei.

Mutu are, duminică, în meciul cu Lecce din Serie A, posibilitatea de a ajunge la golul cu numărul 100 pentru formaţiile italiene. Până în prezent, Mutu a marcat 80 de goluri în Serie A, şase în Cupa Italiei, trei în Liga Campionilor şi zece în Cupa UEFA.

Adrian Mutu a jucat pentru prima dată în Italia în sezonul 1999/2000, când s-a transferat de la Dinamo la Inter Milano. A debutat în Serie A pe 6 ianuarie 2000, într-o partidă câştigată de Inter cu 5-0 în faţa Perugiei. De când joacă în Peninsulă, Mutu şi-a trecut în palmares un titlu de campion al Italiei în 2005, cu Juventus Torino, cu toate că nu a jucat în stagiunea respectivă decât o singură partidă pentru „Vecchia signora“. În perioada în care s-a aflat sub contract cu Inter, românul şi-a adăugat în CV şi o finală a Cupei Italiei, cu toate că nu a fost folosit prea mult pe durata competiţiei şi nici în ultimul act.

Zeffirelli: Mutu e un şmecher plictisit

 

În ziua în care a împlinit 30 de ani, despre Mutu au fost nu numai cuvinte de laudă, ci şi vorbe mai puţin plăcute. Regizorul italian Franco Zeffirelli a declarat că atacantul Adrian Mutu este un „şmecher plictisit“, dar a recunoscut că echipa AC Fiorentina arată altfel cu el în teren. „Mi-aş dori ca Mutu să înscrie cel puţin 20 de goluri. Este un şmecher plictisit, într-o zi este aici, a doua zi nu mai este. Nu mi-a plăcut cum s-a comportat în vară. S-a vândut la prima ofertă venită. Nu mă atrage, nu îmi place, dar trebuie să-i recunoaştem meritele. Fiorentina arată altfel cu el pe teren“, a spus Zeffirelli.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU