15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024

Bun şi un punct

Universitatea nu a reuşit să învingă Steaua, la capătul unui meci încrâncenat, însă fără prea multe ocazii de poartă.

Înaintea partidei, oficialii grupării oltene au amplasat pe clădirea vestiarelor un poster de 20 de metri pătraţi cu legendarul Ion Oblemenco, încercând să-şi motiveze jucătorii. Atmosfera a fost încinsă şi de prezenţa lui Corneliu Andrei Stroe pe stadion, clubul Universitatea oferindu-i o diplomă de excelenţă şi o cupă, numindu-l preşedinte de onoare al Ştiinţei.
Meciul a început furtunos, iar oltenii au o primă tresărire în minutul 8, când Wobay a căzut în careu după un contact cu Ghionea, dar arbitrul Tudor a considerat că leonezul a simulat, arătându-i cartonaşul galben, avertisment care îl va ţine pe tuşă etapa viitoare, la Vaslui. Prima mare ocazie de gol a avut-o însă Steaua, după ce Dayro Moreno a dejucat ieşirea la ofsaid a juveţilor, a pătruns în careu şi a centrat bine pentru Semedo, dar portughezul a trimis pe lângă poartă de la şase metri.
Treptat, partida şi-a pierdut din nerv, dar nu şi din nervi, Mitchell, Goian şi Ov. Petre văzând rând pe rând cartonaşul galben. În minutul 31, Mirel Rădoi a executat bine o lovitură liberă, dar Bornescu a scos de la vinclu. Pe contraatac, Gîngioveanu (’34) a centrat de pe partea stângă, iar Florin Costea a reluat din voleu, puţin pe lângă poartă. Un şut slab al lui Wobay de la 20 de metri şi o lovitură de cap reuşită de Ov. Petre la un corner al steliştilor au scris istoria primei părţi a jocului.

La un pas de fericire

În debutul reprizei a doua, steliştii s-au dovedit mai insistenţi, având două ocazii bune de a marca. În minutul 50, Semedo a scăpat pe partea stângă, a întors pentru B. Stancu, dar şutul acestuia a fost blocat de fundaşii craioveni. Un minut mai târziu tribunele au amuţit la şutul cu boltă trimis de Rădoi de la mijlocul terenului. Bornescu, avansat, a revenit şi a respins mingea în transversală, după care a reţinut-o fără probleme.
Juveţii au ripostat prin şutul din lovitură liberă trimis de D. Stoica (’57), Zapata reuşind să respingă cu dificultate. Wobay (’77) şi Fl. Costea (’79) au trecut pe lângă golul fericirii pentru craioveni, execuţiile acestora fiind aplaudate de asistenţă. Au fost cele mai bune momente ale meciului pentru trupa lui Nicolo Napoli, care treptat a redus turaţia şi nu a mai reuşit să se apropie periculos de poarta Stelei până la final.

Suporterii au protestat

Pentru că în sectorul rezervat galeriei oaspete nu au luat loc decât şase suporteri bucureşteni, fanii craioveni nu au avut cu cine se duela. Nu le-a rămas decât să-şi încurajeze favoriţii, şi au făcut-o la superlativ. A existat totuşi un moment incendiar, la propriu, în debutul întâlnirii, când câţiva dintre suporterii de la Peluza Sud, în semn de protest faţă de forţele de ordine şi de comisiile FRF, de care se simt vânaţi, au aprins torţe şi au aruncat cu petarde, afişând şi un mesaj: „Pe noi ne aşteptaţi? Începeţi să ne suspendaţi!“. Suporterii stelişti au protestat şi ei, dar faţă de finanţatorul Gigi Becali, după ce acesta a pus bodyguarzii să-i bată la meciul din etapa trecută. Cei şase ultraşi veniţi din Ghencea au afişat un banner cu mesajul: „Restul suntem la televizor, acolo unde ne vreţi!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII