20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu vrea cadou un stadion

Mircea Sandu vrea cadou un stadion

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a fost întrebat ieri, la conferinţa de presă pe care a susţinut-o alături de preşedintele UEFA, Michel Platini, dacă s-a mai întâmplat vreodată ca organizarea unei finale de cupă europeană să fie acordată unui oraş care încă nu are stadionul construit, cum ar putea fi cazul Bucureştiului.

„În 1998, am vizitat ţările candidate la găzduirea Euro 2004. Spania avea totul pus la punct, putea să organizeze turneul final chiar a doua zi, însă în Portugalia ni s-a arătat un câmp unde urma să fie construite stadioanele, iar până la urmă Euro 2004 a fost un succes. Lucrările la stadionul «Naţional» sunt în regulă. Dacă vor fi terminate până pe 22 octombrie 2010, când este ziua mea de naştere, ar fi cel mai mare cadou pe care l-aş primi în viaţa mea“, a spus „Naşul“.

Preşedintele FRF a menţionat că vizita preşedintelui UEFA la Bucureşti a fost foarte fructuoasă, exprimându-şi speranţa că Michel Platini va face un raport favorabil României, astfel încât capitala ţării noastre să poată găzdui finala Cupei UEFA din 2012.

„Am discutat probleme generale ale fotbalului european, internaţional şi românesc, dar a şi vizitat viitorul stadion «Naţional», pentru a vedea disponibilitatea pentru a organiza finala Euroligii, actuala Cupa UEFA, în 2012. A fost o vizită fructuoasă, toate discuţiile au fost pozitive, a constatat că sunt probleme peste tot în lume vizavi de recesiunea mondială. În ianuarie 2009, sperăm ca preşedintele UEFA să facă o expunere favorabilă pentru găzduirea finalei“, a precizat Mircea Sandu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS