17.5 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cîrţu şi-a pus calificarea la breloc

Sorin Cîrţu şi-a pus calificarea la breloc

După ce conducătorii i-au dăruit de ziua sa un tricou şi un breloc, Sorin Cîrţu a primit cadou din partea jucătorilor calificarea în sferturi.

Universitatea Craiova a început precaut meciul. Surprinzător, Nicolo Napoli i-a lăsat pe bancă pe Wobay şi Baird, dând o nouă şansă atacanţilor Stoianof şi Dina. În acelaşi timp, italianul s-a pregătit pentru un meci cu prelungiri, preferând să aibă piese grele pe banca de rezerve, pentru a le arunca în luptă pe parcursul întâlnirii. Partida a curs liniştit, iar începutul a fost modest, fără ocazii de poartă, cu excepţia a două şuturi expediate de Prepeliţă şi Stoianof, fără probleme pentru Mingote.
În minutul 26, la o fază de atac a pandurilor, centrarea lui Ghindeanu a făcut şah-mat apărarea craioveană, mingea a ajuns la Ilie Iordache, acesta executându-l pe Bornescu cu un şut plasat din interiorul careului. Golul a fost salutat de cei 15 suporteri gorjeni prezenţi la meci, care au îngheţat însă în minutul 39, când Rose a trimis în bară din lovitură liberă. Cu trecerea timpului, fanii craioveni au început să-şi piardă răbdarea, taxând jocul apatic al juveţilor, iar la finalul primei părţi a meciului i-au cerut finanţatorului Adrian Mititelu să meargă la vestiare pentru a-i impulsiona pe „lei“. De partea cealaltă, gorjenii s-au adunat în autocar pentru a primi indicaţiile de rigoare de la antrenorul Sorin Cîrţu, aflat în stare de suspendare.

Schimbări inspirate pentru gorjeni

După timpul de odihnă, Stoianof şi Dina au fost înlocuiţi, Wobay şi Baird fiind trimişi în teren pentru a rezolva ecuaţia calificării. Socotelile craiovenilor au fost încurcate şi mai mult de golul doi reuşit de gorjeni în minutul 51. Ilie Iordache a şutat de la 20 de metri, Găman a deviat, Bornescu a respins înainte, iar Alex Piţurcă, pe fază, a înscris. Putea fi 3-0 pentru trupa lui Sorin Cîrţu şase minute mai târziu, şutul lui Fl. Stângă din marginea careului mare fiind respins cu dificultate de portarul Ştiinţei. Juveţii au redus din diferenţă în minutul 59, când Fl. Costea a marcat după un corner de pe partea dreaptă, reuşita atacantului Universităţii reaprinzând speranţele craiovenilor. După înscrierea golului, „leii“ au dominat jocul, în timp ce pandurii au preferat să apere avantajul minim de pe tabela de marcaj. Zbaterile trupei lui Napoli au fost însă zadarnice, iar golul reuşit în minutul 85 de nou-intratul Valentin Simion, o scăriţă peste Bornescu, l-a făcut pe Sorin Cîrţu să se urce pe scaun la oficială. Supăraţi, suporterii Ştiinţei au părăsit arena din Trivale, pierzând şi golul patru marcat de Raskovic, în minutele de prelungire.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

39 COMENTARII