12.8 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăSportTănasie ar putea boxa cu micul Tyson

Tănasie ar putea boxa cu micul Tyson

Pugilistul craiovean aşteaptă un răspuns pozitiv de la francezul Mahyar Monshipour, autointitulat „micul Tyson“, pentru a disputa un meci pe 1 decembrie.  Acesta este câştigător al centurii WBA, categoria supercocoş.

Boxerul craiovean Sorin „Pantera“ Tănasie va mai susţine un meci anul acesta, care ar fi al doilea în 2008, după ce pe 1 august l-a învins în gala de la Piatra Neamţ pe rusul Andrei Kostin. Tănasie a declarat ieri că sunt şanse mari să boxeze împotriva francezului Mahyar Monshipour, câştigător al centurii WBA, categoria supercocoş în 2003. Gala este programată pe 1 decembrie, în localitatea Poitiers din Franţa. Monshipur, de 33 de ani, care se autointitulează „Little Tyson“ (micul Tyson), este de origine iraniană, dar s-a stabilit în Franţa şi are cetăţenie franceză. „Mahyar Monshipour revine în ring după o pauză de doi ani. Va susţine o serie de patru meciuri, primul fiind programat pe 1 decembrie. Eu i-am trimis caseta cu meciurile mele şi până săptămâna viitoare îmi da va un răspuns. Are în vedere şi alţi adversari pentru gala din 1 decembrie, însă mi-a promis că, dacă va alege să boxeze cu altcineva, eu tot voi merge la acea gală şi voi boxa în compania sparring-partenerului lui“.
La conferinţa de presă susţinută la începutul acestei luni, Monshipour a confirmat că nu îşi cunoaşte încă adversarul din prima gală, programată în prima zi a lunii decembrie.

Şi-a schimbat antrenorul

După gala de la Piatra Neamţ, Tănasie a luat o scurtă vacanţă, iar în septembrie şi-a reluat pregătirea. „Fac două antrenamente pe zi, cu pregătire fizică şi tehnico-tactică. La începutul lunii noiembrie cred că voi pleca în cantonament la munte“, a declarat pugilistul oltean, care nu se mai antrenează cu maestrul Vasile Fîntînă. Se pare că de pregătirea sa pentru gala din Franţa se va ocupa antrenorul Constantin Cucu, de la Armata Craiova.
„Pantera“ a explicat şi de ce are meciuri mai puţine: „Când ajungi la un nivel înalt ai trei, maximum patru gale pe an, nu poţi participa la mai multe“.
Sorin, care în urmă cu un an devenea campion european la categoria cocoş, în versiunea EBU-EU, le promite susţinătorilor săi că în scurt timp va boxa pentru un nou titlu: „După ce voi susţine trei sau patru partide, voi boxa pentru un titlu mondial, dacă mi se va oferi şansa. Managerul meu, Doru Petrescu, îmi oferă condiţii foarte bune. Susţinătorilor mei le spun să aibă încredere în mine şi în viitor“.

Va fi tătic

Sorin vrea să se aşeze la casa lui şi să-şi întemeieze o familie. Deja şi-a stabilit data nunţii, 24 octombrie 2009, iar peste câteva luni va deveni tătic. Viitoarea lui soţie, Bianca, este însărcinată în luna a cincea, urmând să nască un băieţel. Viitoarea doamnă Tănasie a spus că-l va încuraja pe Sorin să continue cu boxul. „Normal că nu o să-i impun să renunţe la box, pentru că ştiu că este pasiunea lui. Din contră, voi fi mereu alături de el şi îl voi sprijini moral“, a spus Bianca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU