19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPustai vrea să se repete istoria din 2001

Pustai vrea să se repete istoria din 2001

Antrenorul principal al echipei Gaz Metan, Cristi Pustai, speră ca Mediaşul să reuşească surpriza din 2001, când formaţia ardeleană, deja retrogradată în Liga a II-a, a învins Universitatea lui Neţoiu cu 1-0.

– Chiar dacă în meciurile de acasă n-aţi cunoscut înfrângerea, vă consideraţi o echipă mică, iar în clasament sunteţi în zona „nisipurilor mişcătoare“ ale Ligii I…
– Tocmai de aceea am afirmat că suntem încă o echipă mică. Dacă eram o formaţie mare, reuşeam să obţinem puncte şi în deplasare. Într-adevăr, pe terenul nostru am jucat foarte bine şi n-am pierdut, deocamdată, nici un meci. Chiar şi în cele două partide de acasă terminate la egalitate am jucat foarte bine şi meritam să le câştigăm, dar n-am reuşit din varii motive.
– Universitatea vine la Mediaş pentru a vă strica invincibilitatea de pe terenul propriu! Cu ce tactică îi aşteptaţi duminică pe olteni?
– Ştiu că avem un meci foarte greu cu Craiova, o echipă frumoasă şi care joacă foarte bine în deplasare. Cred că Gaz Metan vs. Universitatea va fi o întâlnire interesantă deoarece şi noi jucăm, repet, destul de bine acasă. Şi mai cred că va fi un meci spectaculos. Argumente? Craiova joacă fotbal, nu se închide. Ca şi noi, de altfel. Cu alte cuvinte, partida de duminică este de urmărit.
– Vă apasă pe umeri, ca să zic aşa, faptul că sunteţi un antrenor necunoscut, cât şi faptul că la Mediaş, cu foarte mulţi ani în urmă, a antrenat şi legenda Ştefan Dobay?
– Nu neapărat. Noi suntem, ca echipă, destul de necunoscuţi. La ce mă refer? Gaz Metan a fost în prima ligă, din 1932 încoace, doar de trei ori, acum fiind la a patra participare. Nu suntem chiar o echipă săracă, dar, ca buget propus pentru acest sezon, cred că suntem ultimii din Liga I. Vorbind despre mine: am jucat fotbal la Şoimii Sibiu, Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia şi Chimia Târnăveni. După încheierea carierei fotbalistice, la câţiva ani, am revenit în fotbal. Am fost director sportiv la Mediaş în perioada în care Ovidiu Sabău a fost antrenor al echipei noastre. M-am înţeles cu Neluţu, am lucrat foarte bine cu el.
– Cu vreo cinci etape înainte de finalul campionatului 2000/2001, „lanterna roşie“ Gaz Metan Mediaş, deja retrogradată din prima divizie, a obţinut o victorie absolut surprinzătoare cu Universitatea Craiova, 1-0!
– Am fost la meciul acela… Aş vrea să se repete istoria de atunci, să batem şi acum Craiova!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII